Nova vest
Tenis

Nedelja, 20.11.2016.

13:40

Vilander: Mari je za mene prvi šta god da bude

Nekada prvi teniser sveta Mats Vilander još jednom je potvrdio da teško podnosi dominaciju Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Vilander: Mari je za mene prvi šta god da bude
Getty images

Švedski komentator rekao je da je za njega Endi Mari najbolji igrač sveta na kraju godine šta god da se dogodi u finalu turnira u Londonu.

Mari se sastaje sa Novakom Đokovićem u velikom finalu, a pobednik tog duela završiće godinu na prvom mestu.

Đoković ove godine ima više osvojenih Gren slemova i Mastersa, kao i bolji odnos u međusobnim duelima sa Marijem. Takođe, srpski teniser je u 2016. godini postao prvi čovek u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge, ali ipak za Vilandera nema dileme...

„Endi Mari je najbolji teniser u ovom trenutku. Mislim da bi on trebalo da bude svestan da zaslužuje prvo mesto na kraju godine. Već je prvi na svetu nedelju dana, pokazao je da može da se takmiči na svim podlogama. Ovo je njegov trenutak. Što se mene tiče, Mari ostaje prvi šta god da se dogodi. To što je on uradio je neverovatno, osvojio je Dejvis kup, Olimpijske igre, oženio se, dobio je dete. U sebi je pomislio da se Nole muči i da on može to da uradi i uradio je“, smatra Vilander.

On je prokomentarisao i Đokovićeve nešto slabije rezultate u drugom delu godine.

„Imao je mentalnih problema, kao i svi. Niko ne može da bude na najvišem nivou zauvek. Ako pogledamo karijeru Rodžera Federara i on je imao mentalne probleme kada je Nadal došao. Nemoguće je dobiti svaki meč, ali Novak ima još godina ispred sebe.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

325 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu