Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.10.2016.

08:50

ATP: Mari diše za vrat Đokoviću

Endi Mari smanjio je zaostatak za Novakom Đokovićem na "svega" 2.415 bodova, pred poslednja tri turnira sezone.

Izvor: AK

Autor: AK

ATP: Mari diše za vrat Đokoviću
Foto: Getty images

Srbin je i dalje lider na ATP rang listi sa 12.900 bodova, dok je Britanac posle titule na Mastersu u Šangaju na 10.485.

Tako je Đokoviću ugrožen status najboljeg tenisera sveta jer bi Mari mogao da ga prestigne ukoliko prvi reket sveta podbaci na Mastersu u Parizu i Završnom turniru sezone.

Mari će pre toga učestvovati na turniru u Beču kako bi nadoknadio skoro 300 bodova koje će izgubiti jer neće braniti titulu u Dejvis kupu, pa je nekoliko opcija kako Đoković može da zadrži prvo mesto:

1. Mari osvoji Beč i Pariz, ne osvoji Završni, Đoković mora da osvoji Završni, može da preskoči Pariz;
2. Mari osvoji Beč, izgubi finale Pariza od Đokovića, Đoković mora da izbori finale Završnog ili da dobije sva tri meča u grupi;
3. Mari osvoji Beč i Završni, ispadne u istoj fazi kao Đoković u Parizu, Đoković mora da dobije dva meča na Završnom).

U međuvremenu, u Top10 se dogodilo čak pet "rokada", a najviše je profitirao Kanađanin Miloš Raonić koji je sada četvrti teniser sveta. Napredovao je i Gael Monfis, dok su nazadovali Kei Nišikori, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Španac je tek šesti, a legendarni Švajcarac tek osmi, što mu je najslabiji plasman još od marta 2014. godine.

Što se tiče ostalih Srba, Viktor Troicki je napredovao tri pozicije posle pobede nad Nadalom u Šangaju pa je sada 31, Dušan Lajović je ostao na 78. mestu, dok je Janko Tipsarević "preskočio" 18 pozicija i sada je 140. na svetu.

U Top 200 su još Laslo Đere (172), Marko Tepavac (182), Peđa Krstin (191) i Miljan Zekić (200).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu