Nova vest
Tenis

Petak, 30.09.2016.

13:59

Novak: Prvo mesto više nije moj prioritet

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je "promenio prioritet", da prvo mesto na ATP listi to više nije i da sada želi da uživa na terenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak: Prvo mesto više nije moj prioritet
Foto: B92

"To ne znači da neću činiti sve da dam doprinos ovom sportu, ali ne želim da igram tenis samo da bih osvajao titule", rekao je Novak u Beogradu.

Kako je objasnio, sada želi da uživa na terenu, kako na treninzima, tako i na mečevima i ponovio je da posle osvajanja Rolan Garosa - to više nije bio slučaj.

"Ne želim da mislim, ni da se opterećujem brojem jedan i titulama. Ako dođu, oberučke ću ih prihvatiti. Sada sam na 'aktivnom' odmoru. Za sada je plan takav, a sledeća stanica jeste Šangaj (Masters). I dalje postoji 'mikro' povreda, ali ona nije takva da može da bude dugoročni problem. Veoma sam blizu maksimuma, ali mi spomenuta povreda i dalje utiče na servis", rekao je Novak.

Kako je rekao, ključni čovek u njegovoj psihološkoj stabilnosti u prethodnom periodu bio je trener Boris Beker, te je najavio razgovore s Nemcem o produžetku saradnje.

"On je najviše doprineo psihološki, ono što proživljavam, on je veliki deo toga. Razgovaraćemo o nastavku saradnje... Posle Rolan Garosa sam stavio preveliki pritisak na sebe i to mi se nije svidelo. Oduvek uživam u tenisu van turnira, dok je na samim takmičenjima situacija drugačija poslednjih meseci – osećam 'teret i pritisak' priče o istoriji", rekao je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

375 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve