Nova vest
Tenis

Sreda, 18.05.2016.

13:45

Đere na korak, pobedila i Ivana, poraz Krstina

Laslo Đere nalazi se na korak do plasmana u glavni žreb Rolan Garosa, pošto je u drugoj rundi kvalifikacija savladao Nikolasa Kikera sa 7:6 (10-8), 7:6 (10-8).

Izvor: SO

Autor: SO

Đere na korak, pobedila i Ivana, poraz Krstina
Getty Images

U prvom setu videli smo šest brejkova, u drugom dva, ali su oba odlučena u dramatičnim taj brejkovima.

U prvom je Đere, koji uskoro puni 20 godina, gubio sa 6:4, ali je spasao obe set lopte, zatim je sâm propustio dve, da bi treću ipak realizovao i poveo u setovima.

U drugom setu je Laslo nadoknadio brejk zaostatka, u taj brejku je ponovo gubio sa 6:4, zatim i sa 7:6, ali je spasao sve tri set lopte i realizovao drugu meč loptu za pobedu posle dva časa i 11 minuta igre.

Za svoje prvo učešće u glavnom žrebu nekog od četiri najveća turnira Đere će igrati sa 21-godišnjim Adamom Pavlašekom, trenutno 133. teniserom sveta.

Peđa Krstin izgubio je od Karbaljesa Baene iz Španije sa 6:4, 6.2, iako je u prvom setu imao svoje šanse, a pobedu u prvom kolu kvalifikacija ostvarila je Ivana Jorović.

Ona je savladala Holanđanku Lesli Kerhove, 170. igračicu sveta, sa 6:4, 4:6, 6:3. Mladu Čačanku u drugom kolu očekuje okršaj sa Francuskinjom Matildom Johanson, koja je sada 216. na WTA listi, ali je nekada bila 59. na svetu i 2012. godine u Parizu je igrala u trećem kolu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve