Nova vest
Tenis

Nedelja, 08.05.2016.

08:33

Novak: Ne smem da ponovim greške iz finiša meča

Najbolji teniser sveta Novak Đoković svestan je grešaka u finišu meča sa Keijem Nišikorijem i zna da ne sme da ih ponovi.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Novak: Ne smem da ponovim greške iz finiša meča
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Đoković se plasirao u finale Mastersa u Madridu pobedom nad Nišikorijem u dva seta (6:3, 7:6 (7-4)) i za trofej će se boriti sa Endijem Marijem koji brani titulu.

“Mislim da je Kei počeo meč izuzetno dobro, očigledno je znao svoj plan igre i šta želi na terenu, a to je sprovodio veoma efikasno od samog početka. Znao sam da će biti težak duel, osećao je lopticu dobro, trudio se da bude agresivan na svakoj kraćoj loptici i završava poene”, analizirao je Đoković.

On je imao mnogo problema u finišu kada je propustio četiri meč lopte, a tokom čitavog polufinala žalio se na veliku vlažnost i količinu šljake koja se lepi za đonove.

“Nije bilo lako jer su uslovi bili drugačiji. Dan ranije, igrao sam meč pod zatvorenim krovom u veoma prijatnim uslovima, a sada je bilo vetrovito i veoma hladno. Sa takvim situacijama morate da se nosite i ostanete mentalno jaki. Ponosan sam što sam prevazišao ovakav izazov. Kei je igrao dobro, u to nema sumnje, bio je neizvestan meč”, dodao je Novak.

Upravo su te propuštene prilike mogle da drugi set odvedu u potpuno suprotnom pravcu, posebno zato što se Japanac razigrao u finišu.

“Kada igrate protiv vrhunskog i kvalitetnog igrača, on će iskoristiti svaku priliku koju ima kako bi se vratio rezultatski. To se desilo. Imao sam lak forhend da završim pri rezultatu 40:0, onda sam napravio dve dvostruke servis greške, pa nekoliko njegovih dobrih poena i već je taj brejk. Svestan sam, ne smem da dozvoljavam da se takve stvari dešavaju. S druge strane, mnogo sam srećan načinom na koji sam se izborio sa tom situacijom. U taj brejku sam igrao čvrsto, znao sam da sam propustio četiri meč lopte, ali sam bio psihički čvrtst posle toga. Za samopouzdanje je dobro da mentalno prođete kroz takve trenutke”, zaključio je Đoković.

Finale četvrtog Mastersa u sezoni na programu je od 18.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu