Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.05.2016.

15:20

Federer i dalje rovit, otkazao i Madrid

Treći teniser sveta Rodžer Federer povukao se sa Mastersa u Madridu zbog povrede leđa.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Federer i dalje rovit, otkazao i Madrid
Photo by Michael Steele/Getty Images

Prema navodima novinara Nika Lestera, koji između ostalog radi i za ATP, kao razlog odustajanja Švajcarac je naveo povredu leđa.

Federer je očigledno i dalje rovit posle duge pauze zbog povrede kolena i stomačnog virusa, a sada se pojavio novi problem.

On je u ponedeljak otkazao trening u Madridu, potom i sve ostale koje je trebalo da ima u ’Magičnoj kocki’ i najavio konferenciju za medije, na kojoj će verovatno da saopšti da se povlači sa turnira.

Momak iz Bazela pokidao je meniskus dok je kupao ćerke, dan posle poraza u polufinalu Australijan opena od Novaka Đokovića. Morao je na operaciju i pauzirao je oko dva meseca.

Trebalo je da nastupi u Majamiju, ali ga je sprečio stomačni virus – vratio se na turniru iz serije 1.000 u Monte Karlu gde je dogurao do četvrtfinala.

On je postavljen u deo žreba koji predvodi Endi Mari, u drugom kolu je išao na boljeg iz duela Nikolas Mau – Žoao Sousa, a projektovano četvrtfinale donelo bi mu meč sa Rafaelom Nadalom.

Turnir u Madridu, od 1. do 8. maja, igra se za nagradni fond od 5.719.660 evra i titulu brani Endi Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d