Nova vest
Tenis

Nedelja, 01.05.2016.

20:59

Đoković uz Nadala: Ozvaničite doping testove

Novak Đoković podržao je apel Rafaela Nadala da Međunarodna teniska federacija (ITF) javno objavi rezultate doping testova tenisera.

Izvor: AK

Autor: AK

Đoković uz Nadala: Ozvaničite doping testove
Foto: Getty images

Nadal je u akciji za transparentnost doping sistema ITF nakon što je sa nekoliko strana optužen da je bio dopingovan.

Zbog toga je Španac tužio bivšu ministarku u vladi Francuske, te zatražio od ITF da obelodani sve njegove testove i rezultate.

"Verujem u moj sport, to je najvažnija stvar. Verujem da su protivnici čisti, da je tenis čist, verujem u naš antidoping program, da je nezavisan", rekao je Nadal.

On smatra da bi svima bilo lakše kada bi ITF saopštavao redovno koji je igrač bio podvrgnut doping testu i koji je bio rezultat te analize.

"Svi se slažemo da želimo čist i maksimalno transparentan sport. Želimo da igramo na jednakom nivou u takmičarskom smislu. Publika želi da zna da smo na najvećim turnirima svi igrali u fer uslovima. Nadal je posebno u nezgodnoj situaciji, mislim da je uradio pravu stvar da zaštiti svoj i integritet svog brenda koji je mnogo ostvario proteklih godina. Rafa je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, jedan od najvažnijih tenisera koje imamo", rekao je Đoković.

Nadal je istakao da ima poverenje u francuske pravosudne organe u slučaju tužbe protiv Rozelin Bašelo, istakavši da njegov motiv nije novac, već da spreči ljude da izjavljuju svakakve gluposti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve