Nova vest
Tenis

Subota, 23.04.2016.

14:53

Federer: Đoković ili Nadal? Novak nije uzeo RG...

Rodžer Federer kaže da se nada da će biti potpuno zdrav u drugom delu sezone i da će biti konkurentan na Gren slem turnirima.

Izvor: SO

Autor: SO

Federer: Đoković ili Nadal? Novak nije uzeo RG...
Getty Images

“Mnogo je toga na stolu u sledećih nekoliko meseci, mnogo snova da se ostvare i titula da se osvoje. Neću igrati mnogo turnira, ali dovoljno da održim ritam. Osećam se spremnim da ponovo osvojim Gren slem turnir“, rekao je Federer, koji je poslednju GS titulu osvojio 2012. godine na Vimbldonu.

“Bio sam blizu trofeja na Vimbldonu i na US openu, pa i u Australiji. Iskreno, mislim da sam igrao na visokom nivou u prethodne dve sezone – kretao sam se savršeno, novi Vilsonov reket omogućio mi je i da snažno udaram bekhendom, a brzina na servisu i dalje je visoka sa manje truda“, dodao je Švajcarac, osvajač 17 Gren slem trofeja.

Upitan da prokomentariše uspehe Novaka Đokovića, Federer je rekao:

“To su neverovatne brojke, ali nisu i nemoguće, i Rafa i ja smo toliko pobeđivali. Tenis se promenio, nema više specijalista za određene podloge kao devedesetih, kada je npr. Brugera bio najbolji na šljaci, neko drugi na travi... Teško je imati Novakov kontinuitet, ostati zdrav i igrati toliko turnira i mečeva“.

Federer je Gren slem kompletirao 2009. godine, kada je osvojio Rolan Garos, jedini najveći turnir koji mu je do tada nedostajao.

“Pritisak, emocije, neverovatno je kako sam se osećao te 2009. godine. Bio sam na poen da izgubim još pre finala, i od Hasa i od Del Potra. Ne mislim da je nemoguće da osvojim trofej i sada – ako žreb bude dobar i ja budem igrao dobro, imaću šansu“.

Na pitanje ko je bolji na šljaci, Nadal ili Đoković, Rodžer je odgovorio:

“Kralj šljake je Rafa, Novak nikada nije osvojio titulu u Parizu. Moguće je da je sada favorit, ali Nadal je Nadal. Drago mi je što se pobedom u Monte Karlu ponovo dokazao onima koji su ga otpisivali“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve