Nova vest
Tenis

Utorak, 16.02.2016.

09:15

Henman: Đoković nije najkompletniji u istoriji

Tim Henman, nekadašnji četvrti teniser sveta, kaže da Novak Đoković nije najkompletniji igrač u istoriji, ali da je jedan od efikasnijih.

Izvor: SO

Autor: SO

Henman: Đoković nije najkompletniji u istoriji
Getty Images

“Već je osvojio 11 Gren slem titula i biće interesantno videti koliko još može da ih osvoji u budućnosti“, kaže Henman, koji je šest puta igrao u polufinalima Gren slem turnira.

Britanac priznaje da Đoković nema vidljive slabosti u igri i dodaje:

“Ne, on nije najkompletniji igrač u istoriji, ali možda jeste jedan od najefikasnijih. Mislim da je svaki deo njegove igre napredan i atletski dobar. Čvrst je sa osnovne linije, jedan od najboljih u istoriji, pravi malo neiznuđenih grešaka“.

Te osobine učinile su Novaka “nepobedivim“ u ovom trenutku, ali Henman ima jednu manju zamerku.

“Ne postoje slabosti u njegovoj igri, deluje kao da ga niko ne može pobediti sada, ali on ne izlazi na mrežu tako često, njegovi voleji nisu baš najbolji. Ipak, njegova igra ne počiva na tome, već na atleticizmu, brzini i konstatnosti udaraca sa osnovne linije“.

Đoković je osvojio prva dva turnira na kojima je igrao ove godine (Doha i Australijan open), a od sledećeg ponedeljak sledi mu takmičenje iz Serije 500 u Dubaiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

298 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve