Nova vest
Tenis

Subota, 13.02.2016.

22:05

Tim pobedio Nadala u Buenos Ajresu!

Austrijski teniser Dominik Tim upisao je jednu od najvećih pobeda u karijeri pošto je slavio protiv Španca Rafaela Nadala u polufinalu turnira u Buenos Ajresu.

Izvor: JT

Autor: JT

Tim pobedio Nadala u Buenos Ajresu!
Getty Images

Tim je protiv Nadala slavio sa 6:4, 4:6, 7:6 (7:4), posle dva sata i 50 minuta igre.

U borbi za titulu, Tima čeka susret sa boljim iz duela između dvojice Španaca Nikolasa Almagra i Davida Ferera.

Timov uspeh još većim činjenica da je Nadala pobedio na omiljenoj podlozi španskog tenisera – šljaci. 22-godišnji Austrijanac je tim trijumfom popravio svoj skor sa igračima iz Top10 na svetu, sa kojima sada ima skor 2-10, a to mu je prva pobeda posle osam poraza zaredom.

Zanimljivo, Tim se pobedom nad Nadalom plasirao u svoje peto finale i to peto na šljaci.

Nadal, koji je bio postavljen za prvog nosioca, napravio je brejk na samom startu meča, ali je Austrijanac uspeo da se vrati i osvoji prvi set. Izgledalo je da Španac ima problema sa samopouzdanjem, ali se nije predavao i oduzeo je servis mlađem rivalu u desetom gemu drugog seta i tako izborio odlučujući.

U trećem setu, Tim je čak spasao meč loptu Nadala pri vođstvu Španca sa 5:4, a potom je uspeo da se odupre napadu mnogo iskusnijeg tenisera i zabeleži važan trijumf. Austrijanac je tako ujedno sprečio Nadala da upiše 347. pobedu na šljaci i da se bori za 48. trofej na toj podlozi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d