Nova vest
Tenis

Sreda, 09.12.2015.

22:10

Oranž Boul: Velika pobeda Olge Danilović

Olga Danilović, 14-godišnja srpska teniserka, na blistav način započela je prestižni turnir Oranž Boul na Floridi u konkurenciji do 18 godina.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
TSS

Danilovićeva, ćerka proslavljenog košarkaša Predraga Danilovića, savladala je na startu takmičenja prvog nosioca Sofiju Kenin sa 6:0, 5:7, 7:5.

Amerikanka je trenutno druga na ITF listi i tri godine je starija od Olge, koja je na 119. poziciji.

U drugom kolu Danilovićeva će igrati sa Čehinjom Monikom Klinarovom, 16-godišnjakinjom koja je na startu turnira dobila Amerikanku Mekenzi.

Prestižni turnir za juniore održava se od 1947. godine, osvajao ga je naš Janko Tipsarević, kao i Federer, Borg, Rodik, Voznijacki, Seleš...

U 2015. Olga je odigrala četiri finala ITF turnira (konkurencija do 18 godina), osvojila tri trofeja (Novi Sad, Barselona, Almere), finale igrala u Lošinju. U 2014. je osvojila ITF prvenac u Skoplju.

Sjajnom serijom rezultata i pobeda Olga je zabeležila skok na ITF listi najboljih juniorki sveta za 650 mesta za samo mesec i po dana. Trenutno je 119. na svetu juniorka i najbolja Srpkinja u juniorskoj konkurenciji koja okuplja najbolje takmičare na svetu do 18 godina, a Olga je do ovog uspeha stigla sa svojih 14.

Danilovićeva je u ovoj sezoni igrala i finale čuvenog Tarba u Francuskoj (nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 14), osvojila državno prvenstvo u konkurenciji do 14, osvojila Tennis Europe turnir u Pančevu (do 16), odigrala i prvi profi turnir (Prokuplje, fjučers), zatim nanizala zlatni niz na ITF sceni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu