Nova vest
Tenis

Utorak, 25.08.2015.

20:39

US Open: Srbiji četiri nosioca, Novak prvi

Četvoro srpskih tenisera biće nosioci na US Openu, a Novak Đoković očekivano je postavljen za prvog u konkurenciji muškaraca.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/John Minchillo

Pošto je Novak na čelu ATP liste još od prošlog leta nijednog trenutka nije postojala nedoumica oko toga da li će biti prvi nosilac ili ne, ali koji nosioci će biti ostali srpski predstavnici jeste.

U konkurenciji tenisera, među nosiocima od Srba biće još Viktor Troicki, koji je postavljen za 22.

Iza Novaka slede Rodžer Federer, Endi Mari, Kei Nišikori, Stanislas Vavrinka, Tomaš Berdih, David Ferer i Rafael Nadal, a prvu desetoricu kompletiraju Marin Čilić i Miloš Raonić.

Kod teniserki, nosioci će biti Ana Ivanović i Jelena Janković. Ana je postavljena za sedmog nosioca, a Jelena za 21.

Amerikanka Serena Vilijams je ponovo prvi nosilac na svom terenu, ispred Simone Halep, Marije Šarapove, Karoline Voznijacki, Petre Kvitove, Lusije Šafaržove, Ivanovićeve, Karoline Pliškove, Garbinje Muguruse i Karle Suares Navaro.

Uz Novaka, Viktora, Anu i Jelenu, još četvoro srpskih predstavnika je izborilo plasman u glavni žreb US Opena u singlu – Filip Krajinović, Janko Tipsarević, Aleksandra Krunić i Bojana Jovanovski.

Kroz kvalifikacije, svoje mesto na poslednjem Gren slemu sezone pokušaće da izbore Dušan Lajović i Laslo Đere.

US Open počinje u ponedeljak i traje do 13. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve