Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.05.2015.

17:48

Kraj za JJ u Rimu, Kvitova prejaka

Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće na turniru u Rimu u osmini finala, porazom od Čehinje Petre Kvitove.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Kvitova je do pobede nad Jankovićevom došla sa 6:3, 6:2, posle jednog sata i 13 minuta igre.

Čehinja će se u borbi za polufinale sastati sa Karlom Suares Navaro iz Španije, koja je slavila protiv Kanađanke Judžini Bušar sa 6:7 (2:7), 7:5, 7:6 (9:7)

JJ je odlično ušla u duel sa Kvitovom, ali je Čehinja potom preuzela kontrolu, a iako se srpska teniserka probudila, na kraju je bilo jasno.

Jelena je započela meč brejkom, koji je brzo i potvrdila sigurnim servisom, ali je Kvitova potom nanizala pet gemova, a da joj Jankovićeva nije pružila ni veći otpor. Taj niz je prekinula u osmom gemu, ali je Čehinja odservirala za set u narednom gemu posle niza izjednačenja.

Tamo gde je stala u prvom setu, Kvitova je nastavila u drugom. Imala je priliku da ga osvoji bez izgubljenog gema, ali se Jankovićeva tada probudila. Napravila je brejk, potom imala siguran servis gem, ali je Čehinja potvrdila nadmoć u gemu koji je sledio za trijumf posle nešto više od sat vremena igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu