Nova vest
Tenis

Subota, 02.05.2015.

18:35

BB: Nezamislivo da napustim Novaka

Jedan od dvojice trenera prvog tenisera sveta Novaka Đokovića, Boris Beker otkrio je u razgovoru za 'Bild' da ne bi prešao u štab Nadala ili Marija.

Izvor:

Autor:

Default images
Getty Images

"Za mene je sve ovo bila velika promena, ne znam da li bih mogao da prihvatim ovakve obaveze u 35 ili 37 godina. Za tako nešto bilo je potrebno da sazrim, pošto je ovo posao koji iziskuje obavezu od 24 časa dnevno. Nadam se da će naše partnerstvo otići daleko – sve je otvoreno – ne bih mogao da zamislim da zbog bolje ponude pređem u u štab Nadala ili Marija".

Nekadašnji prvi teniser sveta i osvajač šest Gren slem titula se zatim osvrnuo i na predstojeći Rolan Garos, jedini Gren Slem koji nedostaje njegovom pulenu, a iako svi vide Novaka kao pobednika i prvog favorita turnira Beker se ne slaže sa tim – ističući da je za njega prvi favorit Rafael Nadal.

"Tačno je da se Novak trenutno nalazi u sjajnom trenutku, u veoma dobroj formi. Praktično, osvaja svaki turnir koji odluči da igra. S druge strane, Rafael Nadal igra poprilično dosadan tenis u ovom trenutku, pošto smo videli na prethodnim turnirima da nije na najvišem nivou. Iako nije igrao kako je želeo, opet on je izgubio samo jednom u prethodnih deset godina u Parizu – pokupiši na tom putu devet titula. Pri tom, pobedio je Novaka u finalu prošle sezone. To je glavni razlog zašto mislim da je Španac i dalje favorit na Otvorenom prvenstvu Francuske", dodao je Beker, koji nikada nije osvajao RG, a tri puta je ulazio u polufinale.

Drugi Gren slem sezone počinje 24. maja i traje do sedmog juna, a pobednici u obe konkurencije dobiće po 1,8 miliona evra, što je povećanje u odnosu na prošlu godinu za po 150.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve