Nova vest
Tenis

Petak, 17.04.2015.

13:01

Monfis razbio Grigora za polufinale

Francuski teniser Gael Monfis deklasirao je Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 6:1, 6:3 za samo 56 minuta u četvrtfinalu Masters turnira u Monte Karlu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Monfis se povredio u Majamiju i nije sa velikim očekivanjima došao u Kneževinu, ali je do sada savladao Kuznjecova, Dolgopolova, Federera i sada Dimitrova, uz samo jedan izgubljen set, i to u prvoj rundi.

Sa druge strane, od Bugarina se očekivala mnogo bolja partija – od početka sezone nije Grigor u formi, ali je sada dobio Verdaska, Fonjinija i Vavrinku, pa se mislilo da je to najava boljih dana.

Međutim, od početka meča bilo je jasno da od toga nema ništa – Monfis je u prvom setu napravio tri brejka i slavio je sa 6:1.

Jedinu šansu Dimitrov je imao u trećem gemu drugog seta, ali tada je propustio dve brejk lopte. Usledio je novi očajan gem Bugarina, posle kojeg je Francuz napravio brejk i do kraja lako čuvao svoje gemove za treću pobedu u četiri meča sa Dimitrovom.

Monfis je tako izjednačio svoj najbolji rezultat na Mastersima na šljaci, prethodno je u Rimu 2006. godine takođe igrao polufinale.

U Monte Karlu Gael nikada ranije nije prošao dalje od treće runde, a sada će se za finale boriti sa Tomašom Berdihom, kojem je Miloš Raonić predao meč zbog povrede stopala.

U dosadašnjih šest međusobnih okršaja Čeh je pet puta slavio, uključujući i oba ove godine – u Roterdamu je bilo 6:1, 6:4, a u Majamiju je Monfis predao meč pri vođstvu Berdiha 6:3, 3:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve