Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.04.2015.

22:00

"Po Nadalovima, Rafa je uvek loš"

Teniski trener Patrik Muratoglu kaže da Toni i Rafael Nadal već nekoliko godina govore kako Rafa nije u pravoj formi i da su rivali bolji.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Shvatio sam da su Nadalovi potpuno promenili način komunikacije u poslednjih deset godina. Otišli su u krajnost i neprestano govore da ’Rafa’ nije dobar. Sve vreme to ponavljaju: ’On ne igra dobro i njegovi protivnici su deset puta jači’. Tako da je ova nova faza samo logičan nastavak“.

Na ovaj način Muratoglu je prokomentarisao Nadalovu izjavu da nije u stanju da kontroliše emocije u ključnim trenucima. Francuz je potom rekao:

“Ne znam da li je to strategija – zaista mislim da je to deo njihovog karaktera, da sve iznesu na videlo. Sada, sa čisto sportskog aspekta, da li je to dobra stvar“, kaže Muratoglu i dodaje:

“Postoji dva načina da se izboriš sa problemom – da ga negiraš ili da učiniš suprotno. Pod suprotnim podrazumevam da problem verbalizuješ i priznaš, što je on i učinio. Sada je otišao i korak dalje – priznao ga je javno. To ranije nikada nisam video“.

Na pitanje koja bi bila svtha iznositi te probleme javno, Muratoglu je odgovorio:

“Mislim da ga dotiče sve što se dešava i da je to način da sebe oslobodi pritiska, ali možda grešim. Na kraju krajeva, Nadal je verovatno jedan od mentalno najjalih tenisera u istoriji“.

Muratoglu, koji vodi poznatu tenisku akademiju, kaže da će drugi igrači sada više verovati u sebe protiv Nadala.

“Potrebno je samo pogledati nedavne mečeve. Obično, u kojem god da je fizičkom stanju i koje god da su okolnosti, ako meč dođe do 4:4 u odlučujućem setu, znaš da on neće izgubiti. Jasno je da sada imamo novi fenomen – od sada, igrači će više verovati“, zaključio je Muratoglu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve