Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.03.2015.

10:11

RF: Publika zbog mene želela 3. set

Rodžer Federer rekao je da je imao osećaj da je momentum na njegovoj strani u trećem setu, ali da je Novak Đoković podigao nivo igre kada je trebalo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Srpski teniser savladao je Švajcarca u finalu Mastersa u Indijan Velsu sa 6:3, 6:7, 6:2.

Novak je u taj-brejku drugog seta napravio tri dvostruke servis greške i delovalo je da neće moći da se oporavi u odlučujućem, ali je ipak uspeo.

Iako je ispustio i brejk u trećem setu, Novak je ponovo uspeo da se konsoliduje, dobio je poslednja četiri gema i osvojio 50. titulu u karijeri. I Federer je osetio pritisak, pa je na brejk loptu u trećem setu i on napravio dvostruku servis grešku.

„Neću se previše osvrtati na ovaj meč, kao ni na taj trenutak kada sam napravio duplu servis grešku. To će biti zaboravljeno za 25 minuta. Kada izađem odavde, imaću osećaj kao da sam odigrao dobar turnir. Voleo bih da sam pobedio, ali imam dobar start sezone. Novak je bio težak protivnik, a odigrao je veoma dobro. Zaslužio je i to poštujem“, rekao je Švajcarac.

Još jednom se pokazalo da Novak u duelima sa Federerom ima i dodatnu otežavajuću okolnost – publiku. Navijači su bili na Federerovoj strani i to je u redu, ali ponovo su pokazali nekulturu. Slavili su kada Novak napravi dvostruku servis grešku, a kada srpski teniser odigra neki neverovatan poen, nije dobijao zaslužene aplauze.

Možda je i sam kriv. Sredinom drugog seta delovalo je da će razbiti Federera, ali je ispustio brejk šansu za dupli brejk prvi vođstvu od 4:2.

„Imao sam osećaj kao da publika želi treći set. Mislim da to nije bilo samo zbog meča, već i zbog mene. U svakom slučaju, želeli su više drame“, rekao je Federer.

Drugi teniser sveta je ipak priznao da je Novak u trećem setu podigao nivo igre.

„Početkom trećeg seta imao sam inicijativu u razmenama sa osnovne linije. Vraćao sam svaki servis i zbog toga sam dodatno razočaran. On je na kraju ubacio u veću brzinu. Bilo je teško. Uživao sam u meču, ovaj meč je imao sve. Kontrolisana agresivnost je ključna stvar u ovakvim duelima.“

Rodžer neće igrati u Majamiju već se odmah seli u Evropu i počinje pripreme za sezonu na šljaci.

„Za mene je najvažnije da budem u dobroj formi za sezonu na šljaci ali i travi. Radujem se što ću provesti vreme u Švajcarskoj.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve