Nova vest
Tenis

Subota, 21.03.2015.

09:05

JJ: Borila sam se, tu sam najbolja

Jelena Janković rekla je da joj je borbenost donela preokret i veliku pobedu u polufinalu turnira u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka izgubila je prvi set od Sabine Lisicki sa 6:3, ali je naredna dva dobila sa 6:3, 6:1 i prošla je u veliko finale.

Samim plasmanom u finale Jankovićeva je obezbedila 17. poziciju na WTA turur od ponedeljka, a ukoliko pobedi Simonu Halep u finalu očekuje je dodatni skok.

„Borila sam se do kraja, ostala sam u zoni i igrala poen po poen. Sabine ima sjajan servis. Morala sam da budem spremna na sve. Ona nekada servira veoma snažno, a nekada skida brzinu sa servisa, na to sam morala da budem spremna. Borila sam se, to sam radila, a to je ono što ja najbolje radim.“

U publici je, kao i uvek, bila mama Snežana.

„Ona ima to slatko lice, uvek se smeje. Ja se tokom meča iznerviram na sebe, posebno kada gubim. Tada poželim da vičem na ljude u mojoj loži, ali onda vidim nju i njeno lice. Volim moju porodicu, ali i moje navijače. Hvala svima na podršci“, dodala je Jankovićeva.

U velikom finalu je čeka Simona Halep kojoj je Serena Vilijams predala meč.

„Simona je još jedna veoma teška protivnica. Imala sam nekoliko veoma snažnih udaračica na oovm turniru u vidu Lisicki i Kiz, a Simona je igračica sa drugačijim stilom. Spremna sam. Uzbuđena sam. Ovo su neverovatne dve nedelje za mene, nisam mogla više da tražim. Jedva čekam finale i meč sa Simonom. Daću sve od sebe za pobedu i osvajanje druge titule u Indijan Velsu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve