Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.03.2015.

22:47

Repriza: Endi na Novaka u 1/2finalu

Četvrti teniser sveta Endi Mari biće protivnik Novaku Đokoviću u polufinalu ATP Mastersa iz serije 1000 u Indijan Velsu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Mari je u četvrtfinalu Indijan Velsa savladao Španca Felisijana Lopesa sa laganih 6:3, 6:4, posle nešto više od sat i po vremena.

Đoković je već prošao među četiri najbolja, pošto mu je četvrtfinalni meč bez borbe predao Australijanc Bernard Tomić zbog povrede leđa.

Biće to ujedno repriza nedavnog finala Australijan opena u kojem je slavio srpski teniser, a posle kojeg su ga novinari sramno optužili da je lažirao povredu. Taj duel poremetio je i odnos dvojice dobrih prijatelja, a Endi je izjavio da se nada da to nije istina.

Mari je pobedom nad Lopesom ušao u istoriju britanskog tenisa, pošto je postao igrač sa najviše pobeda iz te zemlje. On je ostvario 497. ATP trijumf čime je prestigao sunarodnika Tima Henmana.

Endi je odlično otvorio meč i već u trećem gemu stigao je do brejka. Felisijano je bio vidno umoran, delovalo je kao da nešto nije u redu sa njegovim zdravljem, a momak iz Danblejna je to savršeno koristio. Strečenu prednost zadržao je do kraja i lagano poveo sa 1-0.

Već na startu drugog ponovo je oduzeo servis protivniku, a posle razmene brejkova sredinom tog dela igre, mirno je završio meč posle nešto više od sat i po vremena igre.

Mari je pogodio četiri as udarca i imao solidne procente prvog servisa, ali je mnogo profitirao na greškama Španca, kojih je bilo čak 30, naspram njegovih 20. Britanac je upisao 24 vinera, sedam više od svog protivnika.

Đoković i Mari do sada su se sastajali 24 puta, a najbolji igrač planete vodi sa 16-8 u pobedama. Beograđanin je u seriji od pet uzastopnih trijumfa, pošto je Endi poslednji put slavio u finalu Vimbldona 2013. godine.

Masters iz serije 1000 u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od 7.107.445 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu