Nova vest
Tenis

Utorak, 17.03.2015.

05:06

Šarapova ubedljiva protiv Azarenke

Druga teniserka sveta Marija Šarapova ubedljivo je savladala Viktoriju Azarenku u derbi meču trećeg kola WTA turnira u Indijan Velsu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Šarapova je potpuno dominirala u meču dve nekadašnje prve igračice sveta i slavila rezultatom 6:4, 6:3.

Očekivalo se da će Azarenka pružiti veći otpor, ali je posle vođstva u prvom setu od 4:2 potpuno stala. Posle jedne situacije u kojoj je neko sa tribina omeo da servira, njena igra se raspala i vrlo brzo na semaforu je pisalo 6:4, 5:1.

Tada je vratila jedan brejk, a u sledećem gemu pokazala zašto je nekada harala svetskim tenisom. Spasla je čak pet meč lopti, a u najvažnijim trenucima viđeni su neki spektakularni udarci. Ipak, više od toga nije mogla, pa je Maša već u sledećem gemu završila posao.

Na meču je viđeno čak 17 duplih grešaka (9:8 za Azarenku), dok su obe igračice bile izjednačene i u vinerima – 23:22 za Šarapovu.

Ipak, druga teniserka planete manje je grešila i uz veću agresivnost, to joj je donelo trijumf.

Šarapova će se u narednoj fazi sastati sa aktuelnom šampionkom Indijan Velsa Flavijom Penetom iz Italije. Peneta je razbila Australijanku Sem Stosur sa 6:4, 6:2, završivši svoj duel u gotovo istom trenutku kad i Marija.

U poslednjem meču dana Karolin Garsija dobila je protivnicu za četvrto kolo, a to će biti Nemica Zabine Lisicki. Lisicki je pobedila 11. nositeljku Saru Erani sa laganih 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve