Nova vest
Tenis

Petak, 06.03.2015.

17:44

Kraljevo: Aplauz hrvatskoj himni

Hrvatski mediji pohvalno pišu o prijemu njihove Dejvis kup selekcije u Kraljevu, pa je tako "Jutarnji list" ističe da je doček bio kraljevski.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images
Index.hr (screenshot)

Srbija i Hrvatska tokom vikenda igraju meč prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa, a 'Orlovi' posle prvog dana vode sa 2-0 u pobedama.

"Domaćine treba samo pohvaliti, budući da se i naši teniseri i reporteri osećaju izvrsno, a atmosfera u Kraljevu je prava sportska", navodi zagrebački dnevnik koji je već pisao da je u gradu domaćinu "sve podignuto na najviši novo, kako i doliči ovakvom događaju".

Posebno je akcentovan trenutak u kojem je bez ijednog zvižduka proteklo intoniranje hrvatske himne.

"Naprotiv, po završetku je ispraćena toplim aplauzom domaće publike", prenosi list utiske gostiju iz Kraljeva, uz materijale sa tribina kraljevačke Hale sportova, od kojih izdvaja fotografije predsednika Srbije Tomislava Nikolića i bivšeg svetskog teniskog asa Slobodana Živojinovića.

Portal Index.hr označio je Novaka Đokovića kao čoveka kojeg su navijači poslušali i aplaudirali hrvatskoj himni.

"Bravo Srbija! Navijači u Kraljevu pljeskali hrvatskoj himni", prenosi i portal Index.hr i podseća da je uoči duela Novak Đoković poručio publici u Kraljevu da se nada da će shvatiti da je to rivalstvo "uz poštovanje, uvažavanje i viteštvo" i zaključuje da su navijači Srbije na najbolji mogući način pozdravili hrvatske sportiste.

Navijači Srbije poslušali su Đokovićevu molbu pa se prilikom intoniranja hrvatske himne nije čuo nijedan zvižduk! Navijači su nakon himne pristojno aplaudirali i tako na najbolji mogući način pozdravili hrvatske sportiste.

I pre početka takmičenja članovi Dejvis kup selekcije Hrvatske nekoliko puta isticali su da se osećaju kao kod kuće, a to su potvrdili i na konferenciji za štampu posle prvog dana.

Mate Delić bio je oduševljen dočekom u Kraljevu, a njegove utiske deli i Ćorić.

“Veliko hvala navijačima – iznenađeni smo publikom, baš smo to komentarisali među sobom. Nije bilo nijednog zvižduka, dobili smo aplauz. Nismo se nadali tome da neće biti baš nijedan zvižduk. Ljudi su nas dobro primili, od starta se u Kraljevu osećamo kao kod kuće“, rekao je 21-godišnji Delić.

Novak Đoković pobedio je Mata Delića maksimalnim rezultatom, da bi Viktor Troicki napravio veliki preokret protiv Borne Ćorića za sigurnu prednost pred dubl u subotu.

“Iskrene čestitke na tome, to nije lako, pokazali ste da nas poštujete i to veoma cenimo. Hvala mnogo“, dodao je Ćorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve