Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.02.2015.

09:51

Troicki prošao, Lajović stao

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u četvrtfinale turnira u Akapulku, dok je za razliku od njega Dušan Lajović eliminisan u drugoj rundi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/DS

Troicki je slavio protiv sedmog nosioca Santjaga Hiralda iz Kolumbije sa 6:3, 6:4, posle jednog sata i 19 minuta igre.

Viktorov rival u borbi za polufinale biće Južnoafrikanac Kevin Anderson, koji je slavio protiv Stiva Džonsona iz Sjedinjenih Država sa 3:6, 7:5, 6:3.

Troicki je u duelu sa Hiraldom imao probleme sa prvim servisom, pošto je ubacio 54 odsto, ali je imao dobar procenat osvojenih poena posle prvog udarca – 69 odsto.

Njihov duel obeležio je veliki broj brejkova, pošto ih je ukupno bilo sedam. Kolumbijac je iskoristio svoje jedine dve šanse, ali je Viktor odlično uzvratio i iskoristio pet od devet brejk lopti. Na kraju je imao čak 17 osvojenih poena od svog rivala.

Lajović je takmičenje u Akapulku završio porazom od Hrvata Iva Karlovića sa 6:3, 3:6, 6:1, posle jednog sata i 26 minuta igre. Karlović će se u četvrtfinalu sastati sa Amerikancom Rajanom Harisonom, koji je napravio veliko iznenađenje eliminisavši Grigora Dimitrova sa 7:5, 4:6, 6:0.

Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 1.414.550 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve