Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.02.2015.

23:36

Fereru već drugi trofej u sezoni

Španski teniser David Ferer osvojio je titulu u Rio de Žaneiru, ubedljivom pobedom nad Italijanom Fabiom Fonjinijem u finalu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Felipe Dana

Ferer je odigrao odličan meč i slavio rezultatom 6:2, 6:3 posle nešto više od 80 minuta igre.

David, koji je ostvario i osmu pobedu nad Italijanom u isto toliko međusobnih susreta, osvojio je već drugi trofej u ovoj sezoni, a ukupno 23. u karijeri. On je pre toga bio najbolji u Dohi, kada je nadigrao Tomaša Berdiha u finalu.

Fonjini nije uspeo da ponovi partiju iz polufinala, kada je eliminisao Rafaela Nadala, a osim umora ovo je bio jedan od onih dana kada se Fabiju nije igrao tenis.

U prva tri gema nije bilo previše uzbuđenja, a već u četvrtom Ferer je iskoristio tek četvrtu brejk loptu i poveo sa 3:1. Prvi set tada je odlučen – Španac je nanizao sve gemove do kraja i poveo sa 1-0.

Identična situacija viđena je u drugom setu – Ferer ponovo pravi brejk za 3:1, a onda lagano dolazi do četiri gema prednosti. Ipak, Fonjini se opustio vratio jedan brejk, ali nije mogao do potpunog preokreta – 6:2, 6:3.

Ferer je meč završio sa 15 direktnih poena i 14 neiznuđenih grešaka, dok je Fonjini imao isti broj vinera kao svoj rival, ali i čak 29 grešaka.

Turnir u Riju igran je za nagradni fond od 1.548.755 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve