Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.02.2015.

21:30

Novak: Imam energije da igram dobro

Prvi teniser sveta Novak Đoković izjavio je da je potpuno spreman za nastup na ATP turniru iz serije 500 u Dubaiju koji počinje u ponedeljak.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Đoković će u Dubaiju pokušati da vrati krunu izgubljenu prošle sezone i stigne do pete titule u ovom gradu.

Novak će na teren verovatno u utorak u singlu, ali će u ponedeljak u paru sa Laslom Đereom nastupiti u dublu, protiv Rohana Bopane i Danijela Nestora.

„Trenutno sam zadovoljan stanjem u kojem sam, osećam da imam energije da igram dobro. Pre Dubaija nisam radio mnogo osim što sam odmarao i trenirao u Srbiji, osećam se sveže i spremno. Biti kod kuće i deliti vreme sa porodicomm su najvažnije stvari u životu, zato sam u mnogo boljem mentalnom stanju nego inače. Vreme provedeno sa sinom i suprugom je nešto što me drži na zemlji, ali je sada vreme za posao“, rekao je Đoković.

Najbolji igrač planete već četiri puta je slavio u Dubaiju i uvek ističe kako mu je to jedan o omiljenih turnira.

„Svi na turu znaju da je ovo omiljeni turnir u godini na kojem je kvalitet igrača, ali i organizacije najbolji na svetu. Igrači se osećaju najprijatnije u Dubaiju – uvek imate trojicu-četvoricu vrhunskih tenisera iz Top 10 i zbog toga smo ovde uvek na vrhuncu forme. Uživam u uslovima ovde jer su tereni mnogo brži nego na većini turnira – morate biti spremni“, dodao je Novak.

Osim terena, usluga i u hotelima je sjajna.

„Ovde su hoteli toliko dobri i impresivni jer u njima dobijamo sjajnu uslugu. Organizacija je takođe savršena. Dubai je jedna od najatraktivnijih destinacija na svetu u ovom trenutku, zato dolazimo ovde da uživamo. Stanovnici Dubaija uvek žele da gledaju vrhunske tenisere i ovde imamo brojnu i energičnu publiku“, kazao je Beograđanin.

Novak je kazao da osim igranja u Dubaiju, uživa i u ostalim pogodnostima koje ovaj grad u Emiratima pruža.

„Volim mesta oko Burdž Al Arab hotela i Souk Madinata gde su smešteni mnogi sjajni restorani na otvorenom – možete sesti napolju i uživati u morskom povetarcu, to je lepa promena u odnosu na Evropu. Obala Dubaija je raznobojna i uživam odmarajući na plaži, pošto je ovde veoma lepo za odmor sa porodicom. Dubai ima neke od najboljih šoping centara i stvarno je jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija. To je perfektan domaćin za ATP turnir svetske klase“, zaključio Đoković.

Turnir u Dubaiju počinje u ponedeljak, a nagradni fond je dva i po miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve