Nova vest
Tenis

Utorak, 17.02.2015.

23:05

Fonjini spasao tri ML i pobedio

Italijanski teniser Fabio Fonjini bio je na rubu poraza u prvom kolu turnira u Rio de Žaneiru, ali je na kraju prošao dalje posle rutinskog trećeg seta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Fonjinijev rival bio je Čeh Jiži Veseli, a četvrti nosilac do trijumfa nad 21-godišnjim teniserom je došao sa 1:6, 7:6 (9:7), 6:1.

Mladi Čeh je vodio sa 6:3 u taj-brejku drugog seta, pre nego što se Fonjini probudio i izjednačio. Od tada se Italijan nije osvrtao i na kraju je trijumfovao posle jednog sata i 40 minuta igre.

Bio je ovo čudan meč, veoma težak jer sam igrao baš loše na početku. U drugom setu sam imao prednost 5:3 i servirao sam za set, ali sam izgubio taj gem. Nisam imao sreće, ali sam nastavio da igram najbolje što mogu, držao sam se, iako je bilo teško. Pošto sam spasao tri meč lopte bilo mi je malo lakše. Naravno, treći set je bio težak za obojicu, ali više za njega jer je imao šansu za pobedu u prethodnom”, rekao je Fonjini.

Fonjinija u narednom kolu očekuje Španac Pablo Anduhar, koji je pobedio Paola Lorencija iz Italije sa 3:6, 6:0, 6:3.

Među iznenađenja spada povlačenje Argentinca Leonarda Majera zbog dehidratacije, pa je dalje prošao Blaž Rola, koji je u tom trenutku vodio sa 4:6, 7:6, 4:1. Sa turnira se povukao i sedmi nosilac Santjago Hiraldo, zbog stomačnih problema, pa je predao meč Huanu Monaku.

Turnir u Rio de Žaneiru igra se za nagradni fond od 1.414.550 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu