Nova vest
Tenis

Utorak, 09.12.2014.

21:09

Bupati: Zvali Paesa, neće u IPTL

Osnivač nesvakidašnje IPTL lige Maheš Bupati izjavio je da je njegov bivši dubl partner Leander Paes odbio učešće u prvoj sezoni takmičenja.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sanja Mirza i Rohan Bopana jedini su učesnici iz Indije na turniru koji je okupio najveće teniske zvezde na svetu – Novaka Đokovića, Rodžera Federera, Pita Samprasa, Andrea Agasija, Gorana Ivaniševića, Patrika Raftera, Anu Ivanović, Serenu Vilijams, Karolinu Voznijacki i mnoge druge.

Bupati je istakao da je bio pozvan i najbolje rangirani indijski teniser Somdev Devarman, ali ni njega nije bilo u Nju Delhiju.

„Svi su pozvani, pozvani su bili i ove godine. Somdev je želeo da igra indisjku ligu (CTL), a Leander nije želeo da nastupa“, rekao je bivši osvajač Gren slemova u dubl konkurenciji.

IPTL liga donela je veliko interesovanje i najbolji je način promocije tenisa u zemljama u kojima ovaj sport nije toliko popularan kao neki drugi.

„Lično, za mene je bilo najvažnije da napravimo veliki šou u Indiji. Bilo je puno skepticizma pre nego što je liga počela. Veliki talenti su došli, a publika je odgovorila. Igračima je bila takva vrsta atmosfere da bi igrali ovde“, dodao je indijski teniser i istakao da su igrači potvrdili učešće i sledeće godine, ali da će konačan spisak učesnika biti poznat u februaru.

„Hoće li biti još jedan tim iz Indije? Odgovor je ne, ali vlasnici imaju opciju širenja takmičenja po gradovima, širenja bogatstva kako oni vole da kažu“, zaključio je Bupati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve