Nova vest
Tenis

Utorak, 18.11.2014.

11:43

Sve je ok u državi Švajcarskoj?

Teniska sezona završila se na najblaže rečeno čudan način. Rodžer Federer predao je finalni meč Završnog Mastersa u Londonu Novaku Đokoviću pre početka.

Izvor:

Autor:

Default images

Ipak, ono što je podiglo čini se i više 'prašine' od povlačenja Rodžera je polufinalni duel u kome su igrala dva Švajcarca – Federer i Stan Vavrinka.

Kolege iz Dejvis Kup tima odigrale su sjajan meč u tri seta, koji je odlučen tek posle taj-brejka, ali je kompletan utisak pokvario incident koji se odigrao u finišu odlučujućeg seta, pri rezultatu 5:5.

Rezultat je bio 5:5, a na servisu se nalazio Rodžer – suočen sa brejk loptom. Vavrinku je iznervirao neko iz publike, a francuski fotograf, koji je bio na licu mesta, tvrdi da je u pitanju bila Federerova supruga Mirka.

Na kraju, drugi teniser sveta uspeo je da spasi ukupno četiri meč lopte i stigne do trijumfa i plasmana u finale, ali je onda razočarao tenisku javnost povlačenjem pre početka duela u 02 Areni, što je EuroSport okarakterisao kao sramno.

S druge strane, kako prenose britanski mediji, Mirka je Stanu navodno dobacila da je 'plačljivko'.

Cela situacija predstavlja najveći problem za Švajcarce, pošto ih narednog vikenda očekuje finale Dejvis Kupa protiv Francuske, a upravo su Rodžer, kome jedino 'Salatara' nedostaje, i Stan najveći aduti 'zemlje čokolade'.

Ipak, kako bi pokazali da je sve u najboljem redu, inače veliki prijatelji, napravili su zajedničku fotografiju sa preostalim članovima tima, uz jedan zanimljiv detalj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve