Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.09.2014.

12:20

Umorna Ana predala meč 1. kola

Srpska teniserka Ana Ivanović predala je Anastasiji Pavljučenkovoj meč prvog kola turnira u Vuhanu pri vođstvu Ruskinje 7:5, 6:5.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Još se ne zna tačan uzrok Anine predaje, a spekuliše se da je u pitanju levi butni mišić.

Nešto manje od 30 sati nakon što je osvojila turnir u Tokiju, Ana je morala ponovo na teren, ali očigledno da nije bila spremna za najveće napore. U drugom kolu Ruskinja će igrati sa Kejsi Delakvom iz Australije.

Jelena Janković se plasirala u drugu rundu trijumfom nad Kristinom Mekhejl.

Ana je odlično počela meč i povela je sa 3:0, pri rezultatu 3:1 vodila je 40:15, ali je Ruskinja uspela da preokrene i da napravi brejk. Pri vođstvu 4:3 Ivanovićeva je propustila jednu brejk loptu, a potom je Pavljučenkova napravila brejk u 11. gemu, iako je srpska teniserka opet vodila 40:15.

I naredni gem bio je neizvestan, Ana je spasla četiri set lopte, zatim je propustila jednu brejk priliku pre nego što je Ruskinja okončala set – 7:5.

Posle razmene brejkova na startu drugog seta, Ana je u trećem gemu spasla četiri gem lopte i povela sa 2:1. Novi brejk Pavljučenkova je napravila brejk u sedmom gemu, povela je i sa 5:3, ali se Ivanovićeva vratila i izjednačila na 5:5.

U 11. gemu Ana je spasla tri vezane brejk lopte, nije mogla i četvrtu, a posle tog gema zatražila je medicinski tajm aut, da bi posle pet minuta rešila da preda meč.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d