Nova vest
Tenis

Petak, 12.09.2014.

12:27

DK: Krajinović doneo Srbiji 2-0

Teniska reprezentacija Srbije povela je sa 2-0 protiv Indije u meču baraža za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pobedama Lajovića i Krajinovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U prvom meču Dušan Lajović je sa 6:3, 6:2, 7:5 pobedio Jukija Bambrija, dok je Filip Krajinović potom pobedio Somdeva Devarmana sa 6:1, 4:6, 6:3, 6:2.

Duel dva tima nastavlja se u subotu susretom dublova, dok se u nedelju igraju preostali mečevi singla, između Lajovića i Devarmana, odnosno Krajinovića i Bambrija.

Prvi teniser sveta Novak Đoković rešio je da zbog umora ne putuje u Indiju na meč Dejvis kupa, a to je razočaralo njegove brojne navijače u toj zemlji.

16.40 Krajinović doveo Srbiju na korak od opstanka.

Krajinović je u drugom gemu spasao dve brejk lopte, a u trećem je odigrao znatno bolje i realizovao je brejk šansu duplom greškom Devarmana – 2:1.

Srpski teniser sigurno je uzeo naredni gem, a onda je napravio još jedan brejk – Indijac je duplom greškom poklonio brejk loptu, a onda je Filip odigrao sjajan poen i okončao ga je vinerom iz forhenda (4:1).

Krajinović je rutinski priveo prvi set kraju osvojivši i naredna dva gema, ali u drugom setu Devarman je podigao nivo igre i prvi je stigao do brejka u vrlo dugom gemu – 2:1.

Pri rezultatu 4:1 Krajinović je spasao dve brejk lopte, a zatim je uspeo i da vrati brejk i da izjednači na 4:4. Očekivala se uzbudljiva završnica drugog seta, ali je Devaraman ponovo napravio brejk, a onda je bez problema odservirao za izjednačenje u setovima – 6:4.

Treći set vratio je prednost za našeg tenisera, koji je ključni brejk napravio u šestom gemu, iz jedine prilike u setu.

Krajniović je već na startu četvrtog uspeo da napravi novi brejk i lagano ide ka 2-0 za Srbiju. Od tada se igralo gem za gem i mladi srpski teniser je održavao prednost.

Brzo je Filip stigao do novog brejka, a potom je as udarcem već u osmom gemu doneo Srbiji vredan trijumf za 2-0 posle prvog dana.

13.46 Lajović ubedljiv za prvi poen Srbije

Bambri je prvi stigao do brejka, u neizvesnom gemu došao je do brejka, ali je Lajović dobrim riternima uzvratio i napravio ribrejk bez izgubljenog poena – 2:2.

Kada je Lajović napravio brejk za 5:3 i poveo sa 40:0 u sledećem gemu, izgledalo je da je set rešen. Međutim, Dušan je propustio te tri šanse, zatim i još tri, a između je Bambri imao tri brejk šanse.

Konačno, u veoma dugom gemu u kojem su se smenjivali odlični potezi i velike greške, Lajović je uspeo da okonča set – 6:3.

U drugom setu je srpski teniser podigao nivo igre, a to Bambri nije mogao da isprati – Lajović je bolje servirao, igrao je agresivnije i rano je došao do brejka. Usledio je još jedan brejk i Dušan je drugi set okončao sa 6:2, uz deset direktnih poena u tom delu igre.

Treći set bio je najneizvesniji – Bambri, juniorski osvajač Australijan opena 2009. godine, došao je do brejka prednosti i poveo je sa 4:1. Lajović je u šestom gemu spasao brejk loptu, a onda je vratio brejk za 4:3, da bi potom spasao još dve vezane brejk lopte za 4:4.

Pri rezultatu 5:5 Lajović je došao do brejka bez izgubljenog poena, a onda je spasao još jednu brejk loptu i realizovao je drugu meč loptu za konačni trijumf posle nešto više od dva sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve