Nova vest
Tenis

Nedelja, 17.08.2014.

20:00

Serena prejaka za umornu Anu

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da osvoji titulu na WTA turniru u Sinsinatiju, pošto je u finalu poražena od Serene Vilijams sa 6:4, 6:1.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Ivanovićeva nije uspela da dođe do 15. titule u karijeri, dok je Serena osvojila 63. trofej, peti ove sezone.

Ana ipak neće biti previše razočarana, pošto se od ponedeljka, zahvaljujući odličnom nasupu u Sinsinatiju, vraća među 10 najboljih teniserki.

Sa druge strane, Serena je pokazala da će i pored loše sezone biti prvi favorit na predstojećem US openu koji je na programu od 25. avgusta do 8. septembra.

U finalnom duelu srpskoj teniserki očigledno je falilo svežine, posle iscrpljujućeg polufinala protiv Marije Šarapove. Ana je imala brejk prednosti na startu, šansu da napravi i drugi i ode na 4:1, ali kada je to propustila, bilo je jasno da će teško do pobede.

Serena se ekspresno vratila i odigrala bolje u završnici prvog dela, kada je potpuno prelomila meč. U drugom setu samo jedna igračica postojala je na terenu i Amerikanka je slavila posle 63 minuta igre.

Ivanovićeva je bila mnogo pasivnija, zabeležila samo 13 direktnih poena naspram 25 protivnice, a mnogo je više grešila (13:21).

Ovo je bio osmi međusobni duel i sedma pobeda prve igračice sveta. Jedini trijumf Ana je ostvarila na ovogodišnjem Australijan Openu.

Nagradni fond na turniru u Sinsinatiju iznosi dva miliona i 567.300 dolara, od kojih je Sereni pripalo 467.300.

Tok meča:

Amerikanka je duel otvorila svojim servisom, ali je Ana odlično riternirala. Prvi ritern bio je viner, dok je posle drugog Serena pogrešila. Prva teniserka sveta došla je do narednog poena, ali je nakon duple greške Ivanovićeva dobila dve vezane brejk šanse. Već prvu je realizovala novim riternom i povela sa 1:0.

Srpska teniserka dobro je servirala na početku meča, stigla do 40:15, ali se posle Sereninog vinera i greške iz forhenda došlo do izjednačenja. Ipak, usledila su dva dobra poena i vođstvo od 2:0.

Vilijamsova je počela da ubacuje prvi servis što joj je omogućilo inicijativu. Upisala je as i dva vinera, a nakon nove greške Ane smanjila je na 2:1.

U četvrti gem naša igračica krenula je duplom servis greškom, a Serena je nakon dobra dva riterna stigla do dve vezane brejk lopte. Zahvaljujući greškama rivalke, Ana se vratila u gem, a sa nova dva dobra napada ponovo otišla na dva razlike – 3:1.

Posle propuštenih šansi Serena se ponovo unervozila, Ana pogađa još jedan ritern i dolazi do 15:30. Imala je Ivanovićeva tri puta po priliku da ponovo oduzme servis protivnici, ali se američka teniserka svaki put izvlačila dobrim servisom. Sačekala je grešku Srpkinje i smanjila na 3:2.

Počela je Ana više da greši, dva puta je bila neprecizna, a nakon vinera Serene iz ritenra bilo je 0:40. Još jedan dobar napad i rezultat je 3:3.

Izgubljena prednost uticala je na našu igračicu koja je napravila dve brze greške.Vilijamsova je nastavila da pogađa asove i po prvi put je povela u meču – 3:4.

Ipak, Ana se konačno probudila, pogodila nekoliko odličnih forhenda i izjednačila na 4:4.

Krenula je da napada i kada je primala servis, a posle odličnog forhenda bilo je 30:30. Tada, kao po običaju, Serena pogađa dva dobra servisa i odlazi na 4:5.

U trenucima kada je servirala za ostanak u setu, od ponedeljka deveta igračica na WTA listi se potpuno stegla i brzo napravila dve greške. Uspela je da poentira iz bekhenda, ali je sa dve duple greške poklonila set Sereni – 4:6.

Tada su kola krenula nizbrdo, Serena je snažnim servisima došla do svog gema i odmah napala u gemu rivalke. Posle brza dva poena usledila je serija Ane koja se izvukla i izjednačila na 1:1.

Mogla je Srpkinja do povoljne šanse, kada je vezala nekoliko dobrih poena, ali je na 0:30, dva puta pogrešila. Vilijamsova je ponovo pogodila dva asa i povela sa 1:2.

Ponovio se drugi gem drugog seta i nove dve brze greške Ivanovićeve, pa i dupla servis. Prvu je spasla dobrim servisom, ali je već kod druge Serena pogodila ritern i viner iz bekhenda – 1:3.

Eskpresno je Amerikanka osigurala prednost, a onda ponovo krenula u ofanzivu. Videla je da je sa druge strane umorna Ana i forhend dijagonalom došla do dve vezane brejk lopte. Već prvu je iskoristila i stigla do prilike da servira za set.

Nova tri dobra servisa omogućila su meč lopte i pobedu posle samo 63 minuta meča – 6:4, 6:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve