Nova vest
Tenis

Subota, 16.08.2014.

21:14

Serena preokretom do finala

Prva teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u finale turnira u Sinsinatiju, pošto je savladala Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:6, 6:2, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Baš kao i u prošlonedeljnom polufinalu u Montrealu, Serena je izgubila prvi set od Voznijacki, ali onda se konsolidovala i došla do trijumfa.

Za svoju 62. titulu u karijeri mlađa Vilijamsova boriće se sa boljom iz okršaja Ivanović – Šarapova.

Serena se vrlo slabo kretala u prvom setu, a Voznijacki ju je raznovrsnim udarcima i promenama strane terala na mnogo trčanja. Uz to, Vilijamsova se mnogo mučila sa forhendom i pravila je mnogo grešaka, pa je Dankinja osvojila prvi set sa 6:2.

U drugom setu videli smo suprotnu sliku – Sereni je proradio servis, a uz to je nemilosrdno koristila spore druge servise suparnice. Već u prvom gemu napravila je brejk, ubrzo i još jedan, pa je drugi set bio rešen – 6:2.

Odlučujući set počeo je sa četiri vezana brejka, a presudio je peti gem u kojem je servis ponovo izdao Voznijacki – na gem lopti je odservirala duplu grešku, zatim i na izjednačenju, pa je Serena napravila brejk za 3:2.

Amerikanka je zaigrala bolje i došla je do vođstva od 5:2 – Voznijacki se nije predala, smanjila je na 5:4, ali je Serena iz drugog pokušaja odservirala za pobedu.

Za razliku od meča u Montrealu, meč nije bio posebno kvalitetan – Vilijamsova je okršaj okončalasa 36 vinera i 41 neiznuđenom greškom, dok je Voznijacki imala 8 direktnih poena i 23 greške.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve