Nova vest
Tenis

Petak, 15.08.2014.

19:17

Jelena uzela četiri gema Sereni

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od Serene Vilijams sa 6:1, 6:3 u četvrtfinalu turnira u Sinsinatiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Amerikanka je tako deseti put savladala Jankovićevu u 14 međusobnih okršaja, a u polufinalu je čeka bolja iz meča Voznijacki - Radvanjska.

Serena je imala po 22 vinera i neiznuđenih grešaka, dok je Jelena upisala samo pet direktnih poena, uz 24 greške.

Već u prvom gemu obe teniserke zaigrale su u visokom intenzitetu – Jelena je spasla dve brejk lopte, ali treću nije mogla i Serena je napravio brejk, zatim ga i potvrdila.

Serena je rutinski osvajala gemove na svoj servis, a u petom gemu je napravila još jedan brejk i došla do vođstva od 4:1. Jelenu nije išao servis, slala je i suviše kratke loptice i često je grešila, pa je mlađa Vilijamsova osvojila još dva gema za brzih 6:1.

Da se Jelena neće predate nakon ubedljivo izgubljenog prvog seta, videlo se na početku drugog dela igre. U trećem gemu, srpska teniserka pravi brejk - nakon što je propustila jednu brejk šansu, na drugoj je dočekala Sereninu grešku iz bekhenda i povela 2:1.

Iako je u sledećem gemu povela sa 30:15, Jankovićeva nije uspela da materijalizuje brejk – Serena uzima tri poena u nizu i izjednačuje na 2:2. To je bio znak nove Serenine serije, koja pravi novi brejk protiv letargične Jelene – 5:2.

Jankovićeva je osvojila naredni gem, ali Vilijamsova osvaja bez izgubljenog poena sledeći gem za konačnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve