Nova vest
Tenis

Četvrtak, 14.08.2014.

04:55

Ana se mučila, pa blistala

Ana Ivanović plasirala se u treće kolo turnira u Sinsinatiju ubedljivom pobedom nad Kristinom Mekhejl iz SAD.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ana je za sat i 18 minuta slavila rezultatom 6:4, 6:0.

U sledećoj rundi protivnica devete nositeljke iz Srbije biće ruska veteranka Svetlana Kuznjecova, koja je šokirala Eženi Bušar posle tri seta i nanela velikoj kanadskoj nadi drugi vezani poraz na startu turnira.

Već je sâm početak meča nagovestio žestoku borbu, a Amerikanka je u drugom gemu uspela da se izvuče posle tri brejk-lopte. Taj gem nagovestio je da srpska zvezda neće imati problema na servis protivnice, ali je ipak prvi brejk napravila Mekhejl. Ana je odmah uzvratila, vezala četiri gema i stala na 5:2. Mekhejl je vratila brejk, ali je u desetom gemu Ana igrala suvereno i uzela set.

Do kraja američka igračica neće uzeti nijedan gem, ali trijumf nije bio lak. Već u prvom gemu drugog seta Kristina je stigla do 40:40, a svoje servise branila je žestoko. Ipak, razlika u kvalitetu bila je očigledna, pa se Ana Ivanović posle četvrte meč-lopte našla u trećem kolu.

Kuznjecova je Anina dobra poznanica, posle 13 međusobnih duela. Naša teniserka je u prednosti 9-4, uz pobede u tri poslednja meča. Ana je na WTA turu izgubila od Kuznjecove samo jednom - još januara 2006. u Sidneju - a preostala tri poraza doživela je u Fed kupu i Hopman kupu.

Ruskinja je iznenada ponovo u dobroj formi, u Vašingtonu je osvojila prvi turnir posle 4 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve