Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.06.2014.

13:31

RG: Lajović uzeo četiri gema Nadalu

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće na Rolan Garosu, pošto je izgubio od prvog tenisera sveta Rafaela Nadala sa 6:1, 6:2, 6:1.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Lajović je očigledno bio nervozan zbog svog prvog meča na stadionu “Filip Šatrije“, kao i zbog imena protivnika, pa nije pružio svoj maksimum ni u jednom trenutku.

Lajović je meč završio sa devet vinera i 42 neiznuđene greške, a Nadal je imao 15 direktnih poena i 19 grešaka.

Ipak, Dušan ima mnogo razloga da bude zadovoljan, pošto je na svom prvom učešću u glavnom žrebu u Parizu stigao do četvrtog kola, i to bez izgubljenog seta. Lajović je trenutno 83. na svetu, a rezultat na Garosu doneće mu uspon od desetak mesta, u zavisnosti od rezultata ostalih tenisera.

Nadal je postao prvi čovek u Open eri koji na Rolan Garosu ima 32 uzastopne pobede i u četvrtfinalu igrati sa Davidom Fererom, koji je u četiri seta izbacio Kevina Andersona.

Tok meča:

Lajović nije dobro počeo meč, svoj prvi na “Šatrijeu“, u prva tri gema napravio je devet neiznuđenih grešaka, a Nadal je vodio 3:0. Srpski teniser nije uspevao da se održi u većini razmena, Nadal je poveo sa 5:0, ali je Lajović u šestom gemu spasao set loptu i došao do svog prvog gema pre nego što je Nadal odservirao za vođstvo u setovima.

Lajović se nije opustio ni u drugom setu, dosta je grešio, a Nadal je sa lakoćom osvajao poene – osvojio je prvih 12 poena, i uz dva brejka je vodio 3:0. Serija se produžila na 17 poena, a onda je Lajović napokon prekinuo niz i onemogućio Nadal da protiv njega ostvari ’zlatni set’. Tek tada je Dušan pokazao nešto od svog umeća – drop šot, viner bekhendom posle dobrog servisa, a potom je osvojio i gem za 4:1.

I u narednom ’svom’ gemu Lajović je dobro igrao, odservirao je i dva asa, pa je uspeo da smanji na 5:2. Dušan je u narednom gemu došao do tri vezane brejk lopte, uz dve greške Nadala. Imao je dva aktivna poena, ali nije uspeo da napravi brejk, pa je Španac preokrenuo i poveo sa 2-0 u setovima.

Isto se nastavilo i u trećem setu – Lajović je prva dva gema na svoj servis izgubio bez osvojenog poena, a između toga je pružio nešto jači otpor u gemu na servis Španca (3:0). Lajović je izbegao ’nulu’ i u trećem setu, napravio je brejk pri 5:0, ali je ponovo izgubio gem na svoj servis bez osvojenog poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

137 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu