Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.05.2014.

17:03

Rim: Sjajna Jelena u četvrtfinalu

Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Rimu posle sjajnog izdanja protiv Flavije Penete.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka pobedila je Italijanku sa 2:0, po setovima 6:2, 6:3 posle 80 minuta igre.

Jankovićeva je odigrala izuzetno kvalitetan meč, a odlučila je njena serija krajem prvog i početkom drugog seta kada je dobila pet vezanih gemova i povela sa 6:2, 2:0.

Bio je ovo 10. međusobni duel Jankovićeve i Penete i osma pobeda srpske teniserke. Njena rivlka u borbi za polufinale biće Agnješka Radvanjska koja je u dva seta izbacila Frančesku Skjavone.

Ranije u toku dana u četvrtfinale je prošla i Ana Ivanović koja je bila bolja od Marije Šarapove sa 2-0.

Tok meča:

Jelena je u sjajnom ritmu počela duel. Dobila je nešto teže uvodan servis gem, a onda je bez izgubljenog poena napravila brejk za 2:0 nakon nekoliko sjajnih udaraca.

Imala je Jelena i 30:0 u trećem gemu, ali nije povela sa 3:0. Peneta je zaigrala nešto bolje, dobila je četiri vezana poena i odmah vratila brejk - 2:1. Već u četvrtom gemu JJ je ponovo stigla do brejka. Ovoga puta najzaslužnija za to je bila Italijanka koja je na 30:30 napravila dve velike greške i poklonila gem srpskoj teniserki.

Serija brejkova nastavljena je i u petom gemu, iako je Jankovićeva imala gem loptu. Italijanka je uapela da se izvuče i smanji na 3:2. Seriju brejkova nastavila je Jelena koja je povela sa 4:2, a onda je dominantno privela set kraju osvojivši još dva gema - 6:2.

Sa sjajanom igrom Jelena je nastavila i na startu drugog seta. Dobila je dva uvodna gema, ali ne naglo stala. Posle serije JJ od pet dobijenih gemova, usledila je serija Penete koja je napravila dva brejka i preokrenula na 3:2.

Nije međutim srpska teniserka dozvolila Italijanki da se razmahne. Odmah je bratila brejk, a onda je povela i sa 4:3 posle mnogo poteškoća. Tu je I odlučen meč, do kraja nije bilo dileme i JJ je u sjajnom ritmu prošla među osam najboljih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve