Nova vest
Tenis

Utorak, 13.05.2014.

23:55

Rim: Na terenu Ana, JJ i Zimonjić

U sredu će na turniru u Rimu igrati troje srpskih predstavnika – Ana Ivanović, Jelena Janković i Nenad Zimonjić.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Ivanovićeva za rivalku ima Francuskinju Alize Korne, a taj meč treći je po redu na terenu broj dva – program počinje od 11.00, a prethodno igraju Ormaečea – Radvanjska, Venus Vilijams – Suares Navaro i Simona Halep – Medison Kiz.

Ana se do sada sa 24-godišnjom Francuskinjom sastala dva puta, a skor je 1-1. Ivanovićeva je pobedila 2008. u Pekingu, a Korne joj se revanširala u tri seta prošle sezone u Sinsinatiju. Francuskinja je trenutno 21. na svetu, a u karijeri je osvojila četiri titule, od toga jednu ove sezone.

Večernji program rezervisan je za Jelenu Janković, koja se najranije od 21.00 sastaje sa Svetlanom Kuznjecovom. Prethodno od 19.30 počinje meč prvog tenisera sveta Rafaela Nadala i Žila Simona.

Jelena i Kuznjecova dobro se poznaju, u međusobnim okršajima rezultat je 6-6, a jedini prošlogodišnji meč dobila je Ruskinja, u Indijan Velsu bilo je 0:6, 6:2, 7:5. Kuznjecova je trenutno 29. na WTA listi, a ove sezone je u lošoj formi, mada je nedavno igrala finale u Oeirasu.

Posle titule u Madridu, Zimonjić i Nestor takmičenje u prestonici Italije počinju okršajem sa Kevinom Andersonom i Jirgenom Melcerom. Taj duel četvrti je po redu na terenu broj četiri, posle dva ženska singla i jednog ženskog dubla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve