Nova vest
Tenis

Subota, 19.04.2014.

14:05

Vavrinka u finalu Monte Karla

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka prvi je finalista ATP Mastersa u Monte Karlu, posle pobede nad Špancem Davidom Fererom.

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

U prvom polufinalu Monte Karla Vavrinka je savladao Ferera sa 6:1, 7:5, posle tačno sat i po vremena igre.

Švajcarac će se u finalu sastati se sa boljim iz drugog polufinalnog duela u kome igraju Novak Đoković i Rodžer Federer.

Ovo je bio ukupno 13. međusobni duel dvojice tenisera, a Vavrinka je smanjio na 7-6 u ukupnom skoru.

Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2.750.000 dolara.

Tok meča:

Švajcarski teniser je bolje otvorio meč. Siguran je bio na svoj servis, a u drugom i četvrtom gemu je došao do brejka. Veliku borbu vodili su u petom gemu, smenjivala se prednost na obe strane, ali je na kraju Vavrinka iskoristio gem loptu i povećao na 5:0.

Ferer je lako osvojio gem na svoj servis i smanjio na 5:1. Vavrinka je imao servis za prvi set. Duga razmena udaraca završila se poenom Švajcarca koji sa 6:1 osvaja prvi set.

Drugi set je otvorio servisom David Ferer. Vavrinka je imao brejk loptu na 30:40, ali je Španac uspeo da je spasi. Greškom Vavrinke završio se prvi gem, Ferer je poveo sa 1:0.

Švajcarac je još jednom bio siguran na svoj servis, bez mnogo brobe došao je do izjednačenja 1:1. Ferer je bez izgubljenog poena osvojio treći gem i poveo sa 2:1. Vavrinka je u četvrtom gemu uz dobar servis, bio i odličan na mreži, preciznim volej udarcem došao je na 2:2.

Španac je još jednom na meču završio servis gem bez izgubljenog poena i vratio prednost na svoju stranu 3:2. Šesti gem je prošao bez neizvesnosti, Vavrinka je ponovo izjednačio na 3:3. Ferer je iskoristio svoj servis gem i poveo sa 4:3.

Španski teniser je imao prednost i od 0-15 i 15-30, međutim Švajcarac nije dozvolio priliku za brejk loptu i dobrom igrom na mreži došao je do 4:4.

Ferer je osvojio još jedan gem i poveo sa 5:4, Vavrinka tada servira za opstanak u setu. Dobar servis Švajcarca uz grešku Ferera bili su dovoljni za novo izjednačenje, 5-5.

Sjajnim forhendom i greškom Španca na mreži, Vavrinka je došao do 15:30, međutim vezao je dve greške i prepustio prednost Fereru 40:30. Španski teniser je iskoristio drugu gem loptu i poveo sa 6:5. Švajcarac je još jednom servirao za opstanak u drugom setu.

Sedeći gem oba tenisera otvorila su sa tri greške, 15:30 prednost za Ferera. Vavrinka je bio siguran sa osnovne linije za 30:30. Vezao je Švajcarac dva sjajna servisa i izjednačio na 6:6.

Taj brejk bolje otvara Vavrinka, uz pomoć mreže došao je do prednosti od 3:0. Duga razmena sa osnovne linije završila se greškom švajcarskog tenisera koji je i dalje imao vođstvo od 4:2. Mirna ruka Vavrinke na mreži dovela ga je do 5:2.

Od četiri meč lopte Švajcarac je iskoristio drugu i osvojio je taj brejk sa 7:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve