Nova vest
Tenis

Utorak, 18.03.2014.

09:28

Janko: Osam nedelja pa povratak

Srpski teniser Janko Tipsarević već pet meseci je van terena zbog povrede pete, a u utorak je objavio da se vraća tenisu za osam do deset nedelja.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tipsarevića povreda pete muči više od godinu dana, od prošlogodišnjeg Australijan Opena, a poslednjih meseci je više puta naglašavao da će se samo zdrav vratiti tenisu.

Dobre vesti srpski teniser, koji trenutno drži 69. mesto na ATP listi, dobio je protekle nedelje, pošto mu je ostećena plantarna fascija pete pukla, pa su lekari i njegov tim dobili jasnu sliku u čemu je bio problem.

Najteže za jednog sportistu je da ne znate kada da očekujete opravak i povratak na teren. Prošao sam vrlo agresivne terapije poput zračenja upalnog dela pete, ubijanje nerava za koje se smatralo da podstiču upalni proces, injekcija kortikosterioida, preko manje agresivnih terapije laserima, shok wave terapija i akupunkture. Ništa nije pomoglo da upala prođe. Pre nekoliko dana ostećena plantarna fascija je pukla, i sada svi imamo jasniju sliku, ništa drugo ne preostaje nego da čekamo da zaraste uz pomoć terapija. Da nije sama pukla sledeći korak bi bila operacija, tako da u neku ruku je i dobro da se ovo desilo“, rekao je Tipsarević.

Tipsarević je istakao da sada konačno zna koliki period oporavka je pred njim, a u najboljem slučaju na terenu će biti sredinom maja, pred Rolan Garos.

Doktori predviđaju da je potrebno osam nedelja kako bi tetiva potpuno zarasla i da tada mogu očekivati povratak na teren. Čim budem izlečen očekuju me pripreme kako bih se vratio u formu. Moj tim i ja smo optimisti, pozitivno razmišljamo i verujemo da će se ovaj ružan san uskoro završiti. Prvi put u karijeri mi se desilo ovoliko odsustvo i ovako teška povreda. Trnovit put je ispred mene, ali veoma sam motivisan i jedva čekam da se ponovo takmičim, želja za povratak u top 10 mi je nikad veća, kao i to da ponovo Srbiju predstavljam u Dejvis kup takmičenju“, naglasio je Tipsarević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve