Nova vest
Tenis

Sreda, 29.01.2014.

00:12

"Sramota što niste platili Novaka"

Bivši brazilski teniser Gustavo Kirten javno je prozvao Vladu države Rio de Žaneiro zato što nisu platili Novaku Đokoviću za meč odigran u novembru 2012.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Trostruki osvajač Rolan Garosa i trenutno drugi teniser sveta igrali su egzibicioni meč pred 10.000 gledalaca u Marakazinjo areni, a Kirten je slavio sa 7:6(9), 7:5.

Da Đoković nije još dobio obećani novac za igranje tog meča otkrio je Dejan Rambo Petković, koji je bio jedan od najzaslužnijih za dolazak srpskog tenisera u Brazil.

Prema Petkovićevim rečima, Novaku je do sada uplaćeno 40 odsto honorara.

"Kako je to tužno. Nedostatak etike, a posebno poštovanja. Ovakav primer je velika sramota za našu zemlju. Žalim zbog svega", rekao je Kirten.

Kirten je takođe istakao da je Đoković prihvatio da dođe u Brazil, a da nije dobio obećan novac, zato što je verovao da će sve biti sređeno kada odigraju meč. Na tom susretu Đoković je oduševio publiku svojim imitacijama.

Prema izvorima brazilskih medija, Vlada Rio de Žaneira je potvrdila postojanje duga, ali da će isplata biti kompletirana uskoro. Međutim, detalji kada će to biti obavljeno nisu objavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve