Nova vest
Tenis

Utorak, 24.12.2013.

19:43

Rider pisao Viktoru: Neću 100.000€

Trener Viktora Troickog Džek Rider poslao je srpskom teniseru veoma zanimljivo pismo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rider u pismu navodi odluku Suda za sportsku arbitražu i dodaje da ne želi da uzme od Troickog 100.000 evra, a mogao bi.

Troicki je prvobitno suspendovan na 18 meseci jer je odbio da preda uzroak krvi na doping testu tokom Mastersa u Monte Karlu, a nakon žalbe kazna je umanjena na 12 meseci pa će Troicki moći da se vrati tenisu u julu 2014.

„U ugovoru koji imam sa Viktorom stoji da ću dobiti 100.000 evra ako se on bude kockao ili bude dopingovan. Ja bih sada mogao da odem i treniram nekog drugog, uzmem tih 100.000 i kažem Viktoru ’vidimo se’. To bi bio lakši put. Ali ja sebe smatram fer osobom, a to ne bi bilo fer prema tom momku. On nije uradio ništa loše osim što je poslušao savet nekoga kome bi trebalo da veruje“, stoji između ostalog u pismu Ridera Troickom.

Viktorov trener je i izneo citat iz odluke Suda za sportsku arbitražu.

“Testovi urina i krvi su dali negativan rezultat sportiste i Sud je konstatovao da nema dokaza da je gospodin Troicki bio pozitivan na zabranjene supstance.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve