Nova vest
Tenis

Četvrtak, 28.02.2013.

23:25

NĐ: Nemam ništa protiv testiranja

Od slučaja Lensa Armstronga mnogo bure se podiglo oko dopinga u sportu, a na udaru je i tenis.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na konferenciji za medije Novaka Đokovća pitali su da li je imao doping kontrolu od Australijan opena, a on je odgovorio potvrdno.

Rezultati su bili savršeni, a Novak kaže da u tenisu nema mnogo skandala te prirode. "Trudimo se da očuvamo ovaj sport da bude što čistiji. Svi igrači imaju isti tretman kad je reč o kontrolama i nemam ništa protiv toga da dam krv, urin, šta god treba, na analizu", rekao je Đoković.

"Znam šta radim i želim da očuvam integritet tenisa. Nismo imali mnogo skandala ni u prošlosti, što govori o kvalitetu belog sporta", dodao je Novak.

Govoreći o braći Marku i Đorđu, Novak je rekao da su oni pod velikim pritiskom toga što su njegova braća.

“Marko je pre tri sezone bio među 500 ili 600, imao je 18 godina i dobro je igrao. Ali povrede su ga odvojile od terena, a i mentalno se dosta mučio zbog pritiska i očekivanja koje nosi kao moj brat. Slično je sa Đorđem, ali se nadam da će pronaći način da se probiju. Pomažem im koliko mogu savetima, a i dosta vremena provodimo zajedno. Svako od nas ima drugačiji put kojim ide i želim im uspeh”.

Đoković u petak od 14 sati igra polufinale turnira u Dubaiju sa Huanom Martinom del Potrom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu