Nova vest
Tenis

Nedelja, 04.11.2012.

14:06

Ana: Sada sam verovala u sebe

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je posle pobede nad Petrom Kvitovom (6:3, 7:5) da nije bila nervozna kao u meču sa Šafarovom.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

„Dobro sam počela meč, bila sam mnogo mirnija i igrala sam dobro, kao što sam činila u poslednje vreme. Osetila sam da sam u ritmu, rasterećeno sam udarala lopticu i to se isplatilo.“, izjavila je Ana.

Od izveštača B92 iz Praga Saše Ozma.

„Mislim da je u prvom setu bio kvalitetan tenis, u drugom sam osetila da je intenzitet njene igre opao. I ja nisam igrala baš najbolje, onda je Kvitova podigla nivo igre u finišu drugog seta“, dodala je Ivanovićeva.

„Više sam verovala u sebe nego u meču sa Šafarovom, mislim da je to predstavljalo veliku razliku. Imala sam dobru taktiku, lepo sam čitala njen servis i to mi je pomoglo“, rekla je Ivanovićeva i otkrila deo pripreme za meč:

„Nismo mnogo spavali prošle noći, pričali smo i hrabrili jedni druge. Verovali smo da imamo šanse, Boba Živojinović savetovao me je da malo sečem uglove pri riternu i to sam pokušavala da činim“.

Aninom pobedom Srbija je smanjila na 2-1 u finalu FED kupa.

Petra Kvitova izjavila je posle poraza da joj je nedostajalo snage, ali istakla je i Aninu odličnu igru.

„Nisam osvojila poslednji poen, ali i dalje mislim da imamo šanse za titulu. Želela sam da pobedim, ali Ana je odigrala veoma dobro. Takođe, meni je nedostajalo energije i nisam mogla da se upustim u duže razmene. Nisam napravila dovoljno vinera, a nju je forhend odlično služio“.

Kvitova kaže da nije bila maksimalno spremna, ali da je mogla da igra i da ne žali što je to učinila.

„U prvom setu sam bila previše haotična i emotivna, a u drugom setu sam bila opuštenija kada sam se vratila iz toaleta. Bila sam sposobna da igram, na 5:5 u drugom setu verovala sam u sebe, bilo je blizu taj brejka, ali ona je odigrala fantastičan gem i na meč lopti je napravila sjajan viner“, dodala je osma teniserka planete, kojoj je ovo prvi poraz u singlu u FED kupu posle 11 uzastopnih pobeda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve