Nova vest
Tenis

Utorak, 19.06.2012.

16:59

Hertogenboš: Kraj za Viktora

Srpski teniser Viktor Troicki završio je učešće na turniru u Hertogenbošu pošto je izgubio od Belgijanca Gzavijea Malisa sa 2:0, u setovima 7:6, 6:2.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Ovo je bio prvi susret Troickog i Malisa, koji je 95. teniser sveta.

Belgijanac će se u narednom kolu sastati sa Italijanom Paolom Lorencijem, koji je u prvom kolu bio bolji od Hrvata Ivana Dodiga u dva seta 6:4, 6:4.

Oba tenisera dobro su ušla u meč, pa posle 15 minuta igre nije bilo prilike za brejk, i rezultat je izjednačen 3:3. Tek u devetom gemu na servis Troickog Belgijanac je ozbiljnije pripretio i stigao do izjednačenja, ali ne i šanse za brejk. Troicki je dobrim servisima stigao do 5:4.

Posle nešto više od pola sata igre pobednik prvog seta odlučen je u taj-brejku, on je pripao Malisu sa 7:4.

U prvom setu Troicki je odservirao deset asova, duplo više od Belgijanca, ali je imao i tri duple greške, dok je mu je procenat poena osvojenih na prvi servis sto odsto.

Drugi set otvorio je Malis, koji je bio siguran na svoj servis i osvojio prvi gem. U naredna dva gema teniseri su bili uspešni i osvajali gemove na svoj servs, međutim, onda je Belgijanac na servis Troickog stigao do prve brejk lopte i iskoristio je za vođstvo od 3:1.

U nastavku Matis je potvrdio prednos osvojivši svoj servis gem, a zatim imao i dve nove prilike za brejk, ali Troicki se odbranio i smanjio prednost Belgijanca na 4:2.

Matis je sedmi gem ekspresno završio u svoju korist, pa će Troicki u osmom gemu servirati za opstanak u meču.

Srpski teniser nije uspeo da osvoji gem na svoj servis, Matis je stigao do novog brejka i završio drugi set rezultatom 6:2, plasiravši se tako u drugo kolo turnira u Hertogenbošu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu