Nova vest
Tenis

Četvrtak, 03.05.2012.

16:16

Đoković trenirao na plavoj šljaci

Prvi reket sveta Novak Đoković u četvrtak je prvi put trenirao na plavoj šljaci, podlozi na kojoj će se naredne nedelje igrati Masters u Madridu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Organizatori turnira u glavnom gradu Španije odlučili su da tradicionalnu crvenu šljaku zamene plavom od ove godine, sve u cilju boljeg pregleda terena i toga gde se nalazi lopta za gledaoce na tribinama.

Đoković je prošle godine trijumfovao u Madridu, a sada se u taj grad vraća kao najbolji teniser sveta.

Volim Španiju, mislim da je Madrid jedan od najlepših gradova na svetu, tako da osim lepe uspomene iz njega, posebno jer sam prošle godine osvojio titulu. Srećan sam što sam ponovo ovde, došao sam ranije, nisam igrao u Beogradu jer sam želeo da napunim baterije i sada sam spreman”, rekao je Đoković, “U prošlogodišnjem finalu sam prvi put pobedio Rafu na šljaci, tako da je to bila velika pobeda za mene. On je i dalje najbolji igrač na toj podlozi i zato je najveći izazov igrati protiv njega”.

Đoković je prethodnih nedelja rekao da ne zna šta može da očekuje od igranja na plavoj šljaci, a slično tvrdi i sada, posle prvog treninga.

Mislim da će mi biti potrebno nekoliko dana treniranja na ovoj podlozi da bih imao jasan stav. Prva impresija mi je da loptica odskače drugačije, posebno kod sjajs udarca, kada skače veoma nisko. Teško je bilo šta proceniti, jer mi je ovo prvi put da sam trenirao na plavoj šljaci. Siguran sam da organizatori rade sve što mogu da bi pripremili ove terene, da bi se igrači osećali komotno, ali imam još vremena do svog prvog meča”, naglasio je Đoković.

Srpski teniser je ove sezone osvojio Australijan Open i Majami, a u Madridu se takođe nada tituli.

Definitivno želim da odigram dobro i pokušam da osvojim titule na svakom turniru na kojem igram. Imam veoma visoke ciljeve, u poslednjih godinu i po dana igram najbolji tenis u životu i pokušavam da nastavim u istom ritmu. Ipak, najveći ciljevi su mi Rolan Garos i Olimpijske igre u Londonu”, istakao je Đoković.

Masters u Madridu igra se od narednog ponedeljka, a moći ćete da ga pratite u direktnim prenosima na televiziji B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu