Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.01.2012.

22:45

Doha: Rafa i Rodžer u polufinalu

Rafael Nadal i Rodžer Federer plasirali su se u polufinale ATP turnira u Dohi, ali uz dosta problema.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nadal je pobedio Mihaila Južnog sa 6:4, 6:4, dok je Federer slavio protiv Andreasa Sepija sa 6:3, 5:7, 6:4.

Španac će u polufinalu igrati protiv četvrtog nosioca Gaela Monfisa koji je bio bolji do Troickog sa 2:0, dok će Federer na megdan Žou Congi koji je u četvrtfinalu pobedio Alberta Ramosa sa 6:2, 6:1.

Federer nastavlja da igra promenljivo u 2012. godini, pa je nakon nekoliko odličnih izdanja u Dohi imao dosta problema sa Sepijem. Švajcarac je prvi set dobio relativno rutinski iako je izgubio jedan servis gem, a poklekao je u finišu drugog kada se očekivalo da rutinski privede meč kraju.

U trećem setu Federer je spasao obe brejk prilike koje je Italijan imao, napravio je jedan brejk iz dve šanse i ipak prošao dalje.

Nešto manje problema imao je Nadal koji je protiv Mihaila Južnog umalo ispustio dva brejka vipka u drugom setu. Rus pri rezultatu 5:4 za Nadala ipak nije iskoristio nekoliko brejk lopti, pa je Maljorčanin uspeo da u dva seta završi posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve