Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.10.2011.

14:24

Tipsareviću titula u srpskom finalu

Janko Tipsarević osvojio je titulu u Moskvi pošto je u prvom srpskom ATP finalu pobedio Viktora Troickog sa 6:4, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tipsarević je u finalu potvrdio da trenutno igra najbolji tenis u životu i došao je do druge ATP titule u sezoni i karijeri.

Bio je ovo tek drugi međusobni okršaj Tipsarevića i Troickog, a rezultat je sada 1:1. Zanimljivo je da su i jedini prethodni odigrali u Moskvi, pre tri godine.

Ovom pobedom Janko je zadržao šanse za plasman na završni Masters kup u Lonodnu, pošto je sada deseti teniser sveta po rezultatima ove sezone.

Već prvi gem na meču nagovestio je da će se u meču dvojice srpskih tenisera voditi velika borba, ali je odmah Tipsarević došao do brejka, i nastavio u istom ritmu za 2:0. Troicki u narednom gemu nije dozvolio novi brejk već je sigurnim servisom osvojio prvi gem u finalnom meču u Moskvi.

Tipsarević je u četvrtom gemu mnogo više krenuo da izlazi na mrežu, ali mu se to nije isplatilo, pošto je Troicki uspeo da osujeti njegove planove i dođe do brejka za 2:2, a potom i povede. Tipsarević je prekinuo seriju svog sunarodnika u šestom gemu, da bi i Troicki potom ponovo sigurno osvojio svoj servis gem.

Imao je Troicki u osmom gemu dobru situaciju na servis Tipsarevića, imao je 15:30, ali Janko je, kao i protiv Davidenka, odigrao najbolje u najtežim trenucima, dobio je tri vezana poena i gem. Već u sledećem iskoristio je psihološku prednost, stigao je do brejk lopte, a onda je fantastičnom forhend paralelom došao u priliku da servira za set. Tu šansu Janko nije ispustio i posle 45 minuta sjajnog tenisa novom monstruoznom forhend paralelom došao je do 1:0.

Početkom drugog seta Tipsarević je nastavio da eksploatiše drugi servis Troickog. Prvih šest brejk lopti Viktor je uspeo da spasi, ali sedmu nije i Tipsarević je došao do vođstva od 3:2. Od tog trenutka Viktorova igra potpuno se raspala, pa je Janko zasluženo došao do drugog ATP trofeja u karijeri posle 88 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve