Nova vest
Tenis

Petak, 24.06.2011.

16:47

Lopes izbacio Rodika, Tomić prošao

Osmi nosilac Endi Rodik eliminisan je u trećem kolu Vimbldona, pošto je izgubio od Felisijana Lopesa sa 7:6 (7-2), 7:6 (7-2), 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac će se u osmini finala sastati sa boljim iz okršaja Gaela Monfisa iz Francuske i Poljaka Lukaša Kubota.

Lopes je odigrao sjajno, nije popustio u presudnim momentima kao što mu se to događalo na nekim ranijim mečevima, pa je zasluženo trijumfovao. A okončani su i mečevi drugog kola – dalje su prošli Ferer, Tomić i Melcer

Slično kao na meču na Kvinsu, oba tenisera bez problema su osvajali gemove na svoj servis, a u desetom gemu je Lopes sjajnom forhend paralelom napravio brejk i došao u situaciju da servira za set.

Međutim, Španac je tada posustao i Rodik je stvorio tri vezane brejk šanse. Dve je Lopes neutralisao preciznim servisima, ali je na trećoj nerezonski napao i Amerikanac ga je ‘prošao’ na mreži bekhendom (5:5).

Ubrzo se ušlo u taj brejk, a ključni je bio četvrti poen, kada je Lopes pogodio liniju bekhendom iz punog trka za 3:1. Dobrim servisima Lopes je stvorio prednost od 5:2 i ubrzo poveo u setovima.

Na startu drugog seta Rodik je propustio brejk loptu, a novih šansi za brejk nije bilo sve do 12. gema. Tada je Amerikanac poklonio Lopesu brejk i set loptu duplom greškom, Španac je imao solidnu poziciju da osvoji drugi set, ali je poslao bekhend u mrežu.

Propuštena prilika nije loše uticala na Lopesa, bio je pribraniji u taj brejku i ponovo je slavio sa 7-2 za 2:0 u setovima.

Španac je u četvrtom gemu trećeg seta napravio brejk koji se ispostavio presudnim za ishod meča – do kraja Rodik nije imao nijednu šansu da se vrati u meč, a Lopes je zabeležio drugu pobedu u devetom međusobnom okršaju sa Amerikancem.

U duelima drugog kola koji su u četvrtak prekinuti zbog mraka slavili su Ferer, Tomić i Melcer. Bernard Tomić (18) kompletirao je preokret protiv Igora Andrejeva (4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:1) i tako je plasmanom u treću rundu izjednačio svoj najbolji rezultat na Grend slem turnirima. Za korak dalje moraće da savlada petog nosioca Robina Soderlinga, koji je takođe preokrenuo 0-2 u setovima u meču sa Lejtonom Hjuitom.

Rajan Herison, talentovani 19-godišnji Amerikanac, ispao je od Davida Ferera u pet setova, a u trećoj rundi će igrati sa Karolom Bekom iz Slovačke. Jirgen Melcer pobedio je Dmitrija Tursunova i sledeći suparnik biće mu Gzavije Malis iz Belgije.

Vimbldon, peti dan, muškarci:

drugo kolo:
David Ferer – Rajan Herison 6:7, 6:1, 4:6, 6:3, 6:2
Bernard Tomić – Igor Andrejev 4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:1
Jirgen Melcer – Dmitri Tursunov 6:3, 2:6, 7:6, 7:6

treće kolo:
Endi Rodik – Felisijano Lopes 7:6, 7:6, 6:4
Endi Mari – Ivan Ljubičić
Rafael Nadal – Žil Miler
Huan Martin del Potro – Žil Simon
Gael Monfis – Lukaš Kubot
Mardi Fiš – Robin Hase
Rišar Gaske – Simone Boleli
Tomaš Berdih – Aleks Bogomolov junior

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve