Nova vest
Tenis

Utorak, 31.05.2011.

21:00

"Ludi Deni" doživotno suspendovan

Eksentrični austrijski teniser Danijel Kelerer prvi je igrač kojem je doživotno zabranjeno bavljenje tenisom zbog pokušaja nameštanja mečeva.

Izvor: B92, Tennis.com

Autor:B92, Tennis.com

Default images

Nekada 55. teniser sveta, poznat po kontroverznom ponašanju, proglašen je krivim za kršenje tri pravila antikorupcijskih pravila Teniske jedinice za integritet (TIU).

To telo pokrenulo je istrago pod patronatom ITF-a, WTA-ja i ATP-ja, a navedeno je da je Kelerer “zgrešio” od oktobra 2009. do jula 2010. godine.

Kelerer je rekao da je suspenzija ogromni šok za njega i dodao:

“Optužen sam da sam prilazio drugim teniserima kako bismo namestili meč, kao i da sam tražio od drugih da izgube. To je potpuna besmislica”.

Čovek poznat pod nadimkom “Ludi Deni” dva puta je suspendovan od ATP-ja zbog nepristojnog ponašanja, a profesionalac je od 2002. godine.

Ekscentrično, ekstravagatno, neobično, nepristojno, nenormalno... Tim izrazima najčešće se na teniskim forumima opisuje Denijevo ponašanje na terenu. Harizmatičnog Austrijanca većina ne može da podnese, drugi konstatuju kako „ne može biti toliko loš“, a treći ga obožavaju jer uvek ’prodrma’ svoje mečeve, učini ih zanimljivim. Šta je to što čini Danijela toliko posebnim?

O tome možete čitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve