Nova vest
Tenis

Subota, 26.03.2011.

00:29

Majami: Đoković ne staje – 6:0, 6:1

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Denisa Istomina sa 6:0, 6:1 u drugom kolu turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Đoković nije imao nikakvih problema sa 54. teniserom sveta, bio je nadmoćan tokom celog meča i posao je završio za 49 minuta.

Novak će se u trećem kolu sastati sa Džejmsom Blejkom, koji je iznenadio Tomaža Belučija sa 2:6, 6:4, 7:6.

Novak je izgubio prva dva poena na meču, ali nije dozvolio rivalu da brejkom na početku dobije krila. Sve je ubrzo došlo na svoje, a Đoković je realizovao prvu od dve uzastopne brejk lopte i poveo sa 2:0.

Do kraja seta Đoković je nastavio u istom ritmu i deklasirao rivala sa 6:0 prepustivši mu ukupno osam poena u setu. U prva tri meča na turniru u Indijan Velsu Đoković je takođe sa nulom dobijao suparnike – Golubjeva, Gulbisa i Troickog.

U drugom setu Novak je dozvolio protivniku da uzme gem pre nego što je nastavio sa superiornom igrom – u četvrtom gemu napravio je brejk bez izgubljenog poena i poveo sa 3:1.

Malo opuštanje dogodilo se u narednom gemu, ali je srpski teniser neutralisao dve uzastopne brejk lopte i poveo sa 4:1. Potom je Novak lako priveo meč kraju i plasirao se u treću rundu – 6:0, 6:1.

Džejms Blejk, naredni Đokovićev suparnik, ima 31 godinu, trenutno je 173. na ATP listi, a u novembru 2006. godine bio je četvrti teniser planete. U karijeri punoj povreda osvojio je deset titula, ali na Grend slem turnirima nikada nije prošao dalje od četvrtfinala. Novak je bio bolji u oba dosadašnja međusobna okršaja – u borbi za treće mesto na Olimpijskim igrama u Pekingu bilo je 6:3, 7:6, a zatim i 3-0 na prošlogodišnjem US openu.

Prenosi turnira serije 1000 u Majamiju u muškoj konkurenciji na televiziji B92 počinju u subotu zbog nemogućnosti organizatora turnira da ranije proizvede TV signal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

78 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu