Nova vest
Tenis

Petak, 25.03.2011.

18:44

Mari u agoniji, ispao Raonić

Somdev Devarman, trenutno 73. teniser na ATP listi, napravio je iznenađenje u drugom kolu turnira u Majamiju, pošto je pobedio Miloša Raonića sa 7:6, 7:5.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Indijac će se u trećoj rundi sastati sa pobednikom meča Ferer – Kunjicin.

Agonija Endija Marija se nastavlja – od poraza u finalu Australijan opena nije osvojio ni set, a sada je bolji od njega bio 118. teniser sveta Aleks Bogomolov junior sa 6:1, 7:5. Iznenađenja su se nastavila, Pablo Anduhar eliminisao je Verdaska, a Marsel Granoljers je dobio Vavrinku.

Ivan Dodig namučio je Robina Soderlinga, ali je švedski teniser na kraju slavio sa 3:6, 6:2, 6:4. Soderling, koji je postavljen za četvrtog nosioca, imaće težak zadatak u sledećem kolu, pošto čeka boljeg iz dvoboja Huana Martina del Potra i Filipa Kolšrajbera.

Devarman, koji je u Indijan Velsu namučio Rafaela Nadala, dokazao je da dobre partije u poslednje vreme nisu slučajnost, pošto je dobio Raonića napravivši četiri brejka za tačno dva časa igre. Kanađanin, koji je prvi put bio nosilac na tako velikom turniru, neslavno je završio takmičenje, a napravio je čak sedam duplih servis grešaka.

Pred početak takmičenja u Majamiju, Endi Mari je počeo saradnju sa trenerom Danijem Valverduom, ali ni to mu nije pomoglo da izađe iz krize. Činilo se da će se Škot izvući iz teške situacije kada je napravio brejk pri rezultatu 5:3 za protivnika u drugom setu, ali to je bio samo bljesak i Amerikanac je ubrzo ipak trijumfovao. Mari je prethodno u Indijan Velsu ispao od Janga, a u Roterdamu od Bagdatisa.

Poraz od Bolgomolova još jedan je dokaz koliko psihologija igra važnu ulogu u tenisu, a kvalifikant iz SAD će u drugom koli igrati sa boljim iz meča Izner – Andrejev.

Mikael Ljodra je savladao Gzavijea Malisa sa 6:3, 6:2, pa će u trećem kolu igrati sa Marselom Granoljersom, koji je pobedio Vavrinku sa 6:0, 6:7, 6:3. Iznenađenje je priredio i Kevin Anderson, koji je eliminisao 24. nosioca Giljerma Garsija-Lopesa sa 6:3, 5:7, 6:4. On će se sastati sa još jednim Špancem, Pablom Anduharom, koji je bio bolji od devetog nosioca Fernanda Verdaska.

Mardi Fiš nije imao lakog rivala za tako ranu fazu takmičenja, ali je ipak izašao na kraj sa Žulijenom Benetoom – 6:4, 6:3. Amerikanac će se u trećem kolu sastati sa RIšarom Gaskeom, koji je pobedio Lorencija.

Majami, drugo kolo:
Somdev Devarman – Miloš Raonić 7:6, 7:5
Robin Soderling – Ivan Dodig 3:6, 6:2, 6:4
Mikael Ljodra – Gzavije Malis 6:3, 6:2
Mardi Fiš – Žulijen Beneto 6:4, 6:3
Džejms Blejk – Tomaž Beluči 2:6, 6:4, 7:6
Kevin Anderson – Giljermo Garsija-Lopes 6:3, 5:7, 6:4
Aleks Bogomolov junior – Endi Mari 6:1, 7:5
Marsel Granoljers – Stanislas Vavrinka 6:0, 6:7, 6:3
Pablo Anduhar – Fernando Verdasko 3:6, 7:6, 6:4
Sem Kveri – Mihail Kukuškin 6:3, 6:2
Rišar Gaske – Paolo Lorenci 6:2, 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu